2016-10-12 1130 瀏覽
我好中意食韓國菜明明就嚟飛去韓國一聽到有人話去食韓菜我又忍唔到口都要食跟住朋友上諾士佛臺我以為係飲酒食炸雞既地方點知係一間地方好闊落既餐館見到菜牌,其實講得出既種類都有前菜,小食,燒烤,熟食,炸雞,湯類,年糕拉麵全部有銀蛋有限,今次揀左幾款試下,佢地食物質素都好有驚喜😍前菜叫左生拌牛肉上碟係一大碗牛肉加梨絲,仲有一隻生雞蛋撈埋一齊入口牛肉幾滑,不加左梨既甜同麻油既香,肉既味道略淡,不過呢碟真係好大碟,超碼4個人先食得哂講返燒烤食品: 如果唔係唸住食全燒烤,都可以叫,職員話燒埋用鐵板上食鰻魚,個汁最緊要,有人話有鰻魚汁,食咩都好味,當然魚唔可以差啦,魚質都算厚,無骨,香口既,中上質素,budget鬆動食埋無妨烤花肉,呢個我好中意😍上枱個陣已經好香!花肉切得唔太薄,有少少肥,多肉汁又夠牛味,推介呀👍🏻👍🏻👍🏻分量幾多,我地5個人食,每人都食到3至4塊架炆牛肋骨,又係必食!!牛肉唔韌,肉汁濃又甜,咪睇佢細細煲,都裝到6 7件拳頭仔連骨既肉識食梗係食埋伴碟既白蘿蔔,吸哂個汁,正呀,加多一個白飯仲好呢個鮑魚辣湯香辣之餘,夠哂鮮味,有大量貝類好似蜆,蝦,原隻八爪魚,蟹,鮑魚都3隻,湯點會唔鮮,又大
我好中意食韓國菜
明明就嚟飛去韓國
一聽到有人話去食韓菜
我又忍唔到口都要食

跟住朋友上諾士佛臺
我以為係飲酒食炸雞既地方
點知係一間地方好闊落既餐館
見到菜牌,其實講得出既種類都有
前菜,小食,燒烤,熟食,炸雞,湯類,年糕拉麵全部有

銀蛋有限,今次揀左幾款試下,佢地食物質素都好有驚喜😍
生拌牛肉
前菜叫左生拌牛肉
上碟係一大碗牛肉加梨絲,仲有一隻生雞蛋
撈埋一齊入口
烤鰻魚

烤花肉
烤花肉,呢個我好中意😍
分量幾多,我地5個人食,每人都食到3至4塊架
紅燒牛排
炆牛肋骨,又係必食!!
識食梗係食埋伴碟既白蘿蔔,吸哂個汁,正呀,加多一個白飯仲好
辣鮑魚海鮮鍋
呢個鮑魚辣湯香辣之餘,夠哂鮮味,有大量貝類好似蜆,蝦,原隻八爪魚,蟹,鮑魚都3隻,湯點會唔鮮,又大煲,加多左公仔麵無敵😋
烤牛舌
中意食牛脷既我點會放過
上枱個緊好香,不過呢個就切得好薄,好快凍就有啲韌,唔太推

其實仲有叫芝士蛋卷,不過我唔食既😂
見到好大份,有拉絲,不如同行朋友話食佢好易飽
菠蘿酒
男朋友最中意菠蘿,見到佢有菠蘿酒又叫嚟試下
原隻菠蘿裝住酒,仲有菠蘿俾返你食😂😂
入落重菠蘿味,少有啤酒味,容易飲多幾杯
一份大約酙到4至6杯左右

呢間餐廳係偏貴,不過食物質素拍得住價錢
偶然食豪啲,呢間係唔錯選擇
生拌牛肉
烤鰻魚