1K
2006-04-10 4 瀏覽
Cactus嘅 set dinner 價錢真係幾抵,我同男友分別叫咗價值$98蚊嘅 set dinner 同埋好多openricer 讚嘅warm chocolate cake。男友叫咗牛扒雞扒餐(跟沙律),我就叫雞扒焗蠔餐(跟沙律)。我地都覺得個沙律不太美味,沙律菜唔特別新鮮,dressing 又唔太好味。男友嘅牛扒雞扒餐先上枱,portion 唔大,而且塊雞扒好薄。塊牛扒都煎得OK,尚算嬾,但係相比起價錢相約的Sammys Kitchen 就爭好遠。雞扒雖然啲肉唔算鞋,但一啲都唔肥美,整體上感覺較乾,無味似雪雞。我個雞扒焗蠔餐都唔見得好。雞扒同男友嗰塊一樣咁普通,啲芝士菠菜焗蠔都幾腥吓,又唔大隻,一啲都唔好味。最後輪到好多人讚嘅 warm chocolate cake …唉!又係令人失望嘅貨色。Cactus 用嘅朱古力好普通,流出嚟嘅朱古力槳勁甜,而且好明顯勁多雜質。配襯嘅 vanilla 雪糕亦唔係覩貨,淡而無味。埋單$270蚊,對食物要求一向高嘅P同J嚟講就唔掂架啦,但係如果計埋佢嘅 environment 同埋價錢,就可以接受。