今日吾想煮飯,所以去左公司附近買泰菜買外賣,其實平時都係食午餐都吾錯。佢話想食青瓜沙律,但原來這間沒有,所以叫左3款餸外賣返去。結帳都$180,即每人$90都幾抵的泰國菜。豬手煮得好淋,好大片皮以為好油,但原來食落去一點都吾油仲口感十足,豬手肉都好淋入味,不用沾汁我地都覺吾錯。蛋有一隻,已經有少少啡色,仲以為好咸,但原來沒有味道有點失望,但幸好有一點蛋香味。醬汁方面比左十分多,根本吃不完。但太杰身同甜,最後一大半就扔了。炒椰菜苗好香口同加左辣好野味,炒得到不錯吾會太硬,但菜曲太細同份量不是很多,有點失望。豬肉生菜包份量不多,幸好味道香同肉吾實,加了辣好香挾住生菜食都吾錯味道。底部偏多油,但份量太少原因,生菜留了一半已沒有用包住黎食了。
2015-12-07
外賣自取