2018-11-14 21 瀏覽
今日去哩間曼谷車站店舖裝修到好似火車車廂裡面,地方好大,枱與枱位置闊落,環境都唔錯😎。餐廳上菜速度超快,第一道泰式雞腳係我既至愛。酸酸甜甜辣辣地,好開胃。最鐘意就係雞腳口感,有彈性,黏住黏住既質感,正。海南雞飯一碟兩個人食怕唔夠喉,可以學我地點半隻海南雞再加個油飯,份量絕對夠兩個人食。海南雞係無骨既,啖啖肉,爽。雞肉質地超級滑,一啲都唔鞋口👍🏼。另外有三款醬汁點住食,當然雞最夾都係薑蓉❤️。生菜碎肉包,鐘意哩到碎肉乾身唔會太多汁,所以包生菜既時候好乾淨,唔會滴到週圍都係。泰式香草味濃👍🏼。小食拼盤最好食就係蝦餅,外皮炸到好脆金黃色,裡面蝦肉部份就好彈牙。春卷外皮脆卜卜。鳳凰丸同魚餅好重泰式香料味,可以辟除魚肉本身腥味,肉質較淋👍🏽。

酸辣鳳爪沙律

正宗泰式海南雞(無骨)

碎肉生菜包

小食併盤(蝦餅/春卷/鳳凰丸/魚餅)
2018-11-13