2017-12-16
誤打誤撞行左去熟食市場附近,但因為太多人所以朋友提議到對面睇下有乜食。本身想試試4樓西餐廳,但咁啱被包場無得食~結果就變左食中菜。呢度裝修德體,擺設貼合菜館主題,但價錢卻同外面酒樓單點菜差不多。呢樣都唔係重點⋯重點係:味道唔錯,擺碟有誠意,服務亦很好。四個人叫左八樣野,食到好夠飽⋯ 我已經打算下次家庭聚餐會建議來呢度食第一樣來到既係這 素卷 三小件。 味道算中上。惟獨是不太夠熱。本身叫左叉燒(聽講好好味),但沽清轉左燒豬,但都好好味! 皮脆脂肪爽口又香,配搭青瓜供解膩,很貼心我都唔記得左菜名。 但幾好味 外皮酥脆,內裡不油膩,醬汁同主體都match。(連旁邊黑醋沙律菜都好味)魚肉羮,好像濃郁版魚湯一樣,有鮮甜魚味。每啖都會有配料,有口感。呢個 牛肋排 真係超級驚喜,炆得夠淋,醬汁夠味。加埋上面配料,十分美味! 推介仲叫左個蒜炒白菜仔同乾燒伊麵,味道中上,賣相無乜特別所以無影相最後,甜品有 薑汁紅棗糕 同 黑糖糕兩隻糕點都好夠口感,我個人比較喜歡紅棗糕的甜度。黑糖糕似厚實版白糖糕,都幾好味,但略甜。整體來講,呢餐我都幾滿意
但因為太多人所以朋友提議到對面睇下有乜食。
本身想試試4樓西餐廳,但咁啱被包場無得食~
結果就變左食中菜。
重點係:
味道唔錯,擺碟有誠意,服務亦很好。
四個人叫左八樣野,食到好夠飽⋯
我已經打算下次家庭聚餐會建議來呢度食
第一樣來到既係這 素卷 三小件。
味道算中上。惟獨是不太夠熱。
本身叫左叉燒(聽講好好味),但沽清
我都唔記得左菜名。 但幾好味
外皮酥脆,內裡不油膩,醬汁同主體都match。
(連旁邊黑醋沙律菜都好味)
魚肉羮,好像濃郁版魚湯一樣,有鮮甜魚味。
每啖都會有配料,有口感。
最後,甜品有 薑汁紅棗糕 同 黑糖糕
兩隻糕點都好夠口感,我個人比較喜歡紅棗糕的甜度。
黑糖糕似厚實版白糖糕,都幾好味,但略甜。
整體來講,呢餐我都幾滿意