嗰日我已經早一日打電話去訂枱,而且因為係第一次去,唔係好識路,所以就六點鐘就去到,當時全店無一個客人,我哋兩個去食,佢哋竟然要我兩喺一個角落嘅四方治仔食,張枱只得大約兩呎乘兩呎大,我話想改另一張枱,佢哋就話今日全場爆滿,唔要呢張就無枱,由於係第一次嚟呢度,所以只好屈就吓啦。坐低就叫嘢食,由於係放題,寫紙仔點菜,所以就一口氣點咗六、七樣嘢食,喓住等食嘅時候就週圍望吓啦,發覺全店都係用呢款兩呎乘兩呢嘅枱,但就全部都係兩張或三張枱泊埋而成嘅四人枱或更大嘅枱,全場只得我哋兩個坐嘅係二人枱。跟住陸續有人嚟,有四人亦有二人,但就一律坐四人嘅枱(即係由兩張二人枱合成嘅)。有食物嚟,最先到嘅係兩碟刺身,由於張枱只得大約兩呎乘兩呎大,加上枱面已經於咗點棊紙、調味料、醬油、飲品等嘅嘢,壐於兩碟刺已經滿晒,剛剛食緊一片魚生,跟住就又有食物到,個侍應揸住碟串燒,望住我哋,跟本無位置放得落兩碟食物,我哋兩個唯有揸魚生嚟食啦,點知呢個侍應剛放低兩碟串燒,又有另一個侍應捧住好多碟話係炸生蠔,係送嘅走埋嚟,我哋好狼狽咁都唔知佢點放,佢就將嗰兩隻炸生蠔倒落碟串燒度,跟住走咗去。跟住,說時遲、那時快,最後order嗰兩碟

跟住,說時遲、那時快,最後order嗰兩碟鹽燒三文魚同秋刀魚又嚟,我哋當時都唔知道點算,嗰侍應就將嗰兩碟食物疊喺之前嗰串燒上面走咗去...........................

跟住我哋就唔敢點叫食,只係等一碟到咗,食得七七八八只再叫另一碟,都算係第一次食放題食到咁樣,後嚟我哋發現,嚟呢度食嘅大部份都係熟客,因為每個客人入嚟,啲侍應都可以叫得出佢哋姓乜。

最後到八點幾,我哋埋單走人,當時全場都未試過有坐多過一半嘅,有起碼三、四張由兩張枱拍埋嘅四人,枱,由始至終無人坐過。

真係唔明佢哋點解會咁,只此一次,永遠唔會再嚟呢間度食嘢................

重有就係,嗰度價錢二百幾蚊,但就話六折,只收一百五十幾蚊,但要加一,而且係以原價收加一,即係多廿幾蚊,實收一百八十幾蚊,但唔知點解呢度啲人無講加一,只係話每人一百六十蚊以下呢?