2019-02-01
呢日同朋友仔去完旺角行街就順道喺附近揾地方食飯,經過呢間雲貴川風味見入面人山人海,心諗應該有返咁上下,於是就決定等位喺度食飯。好在等咗一陣就有位,不過明顯因為人手不足,我哋坐低超過10分鐘都仲未有人嚟執枱。辣豬肚絲腐竹麻辣米線 ($38) - 豬肚絲夠腍,湯底味道濃郁,不過只覺辣而唔覺麻味。菜肉雲吞麻辣牛肉麻辣米辣 ($41) - 雲吞及麻辣牛肉正常,不過亦因為湯底唔夠麻而有點失色。豬腸豬紅酸辣米線 ($39) - 上枱時首先聞到花生味😅,湯底酸味亦唔太夠,豬腸豬紅味道正常。口水鷄翼 ($35/6隻) - 鷄翼本身無咩味,肉質亦唔算特别滑,一般雪藏鷄翼貨色,口水汁味道正常。凍檸檬茶 (跟米線$8) - 都幾夠味,唔錯!整體感覺,食物味道一般,員工態度幾好,不過人手明顯不足,始終價格實惠,尤其在旺角區,難怪有咁多客。
凍檸檬茶 (跟米線$8) - 都幾夠味,唔錯!