2019-09-04 1461 瀏覽
隱身於觀塘工廈的良心小店貓cafe,未入門口已經見到舖頭牆外貼咗啲貓有關嘅poster 已經知無黎錯地方。入門口前仲有張紙寫住貓cafe 規則,睇出店家係非常愛錫佢地嘅貓,係同人分享佢地對貓嘅愛遠多過利用貓黎賺錢。所以我地都非常守規則,先洗手。入到食店,環境唔算大,應該最多可以招呼都二十個左右嘅人客,但室內設計非常有特色,單純設計方面已經知店主係非常愛貓嘅人,細心睇下全店都係用貓嘅裝飾做主題,而且仲有張牌介紹貓貓嘅名同性格。黎貓cafe,貓咪先係主角,可能當晚比較靜,大部份貓都訓得好淋,訓著咗嘅貓就唔好整醒佢地啦,睇住佢地訓嘅樣都幾可愛,女店主都有介紹佢地邊個打邊個,有啲貓貓仲超痴主人,同埋好睇得出貓貓們同店主們都好錫大家,店內有啲位置特別為貓貓而設計添,例如天花嘅貓走廊,可以俾佢地唔鍾意俾人摸嘅時間逃避客人 (始終貓係生物,有自己嘅性格,亦都唔係24小時都鍾意俾人摸,就算鍾意俾人摸都唔一定係個個人都摸得)。食物方面,黎貓cafe 本身都唔會抱太大期望要食到隱世美食,因為貓先係主角嘛,但All Day Breakfast 同薯蓉都比我地想像中好食而且有heart 整,飲品方面選擇不少,

食物方面,黎貓cafe 本身都唔會抱太大期望要食到隱世美食,因為貓先係主角嘛,但All Day Breakfast 同薯蓉都比我地想像中好食而且有heart 整,飲品方面選擇不少,同埋佢地用隻好靚嘅貓貓杯黎上。

見佢地仲有自家制蛋糕,好似好好味咁,如果唔係之後有野做都想試埋先走,唯有下次先黎試啦。
2019-08-23
  • 肥貓