2019-09-27 263 瀏覽
之前見呢間餐廳個樣幾靚,於是就喺openrice book咗同中學同學聚會。(又有得賺miles!)雖然個樣好似好香港,但其實係食泰國菜嘅。由於我哋成日覺得以前讀書時期出街食飯慳住慳住,次次都一人食得嗰幾條意粉,所以而家出咗嚟做嘢就成日都會嗌好多嘢食。泰式鮮蝦炒金邊粉好standard嘅pad thai,係好食嘅,味道啱啱好,份量都唔少。海南雞雞肉幾腍滑,算係幾好食嘅海南雞。海鮮冬蔭功湯我哋冇乜人好食得辣,辣度啱啱好,唔會太辣,但好香。 小食拼盤有蝦餅、墨魚角、素菜春卷同雞翼。可以試晒咁多款小食,滿足晒貪心的小狗們既願望。青咖喱雞飯青咖喱同雞幾時都咁夾,青咖喱都好少go wrong,好食又不太辣。飛天椰菜苗椰菜苗等同泰國菜,literally vegetable嗰啲菜。每次食泰國嘢都一定要食椰菜苗。有時有啲泰國餐廳嘅椰菜苗會好老,呢度嗰啲都算幾嫩。泰式串燒拼盤兩串雞,兩串牛,兩串豬。食咗串牛,嫌佢太乾,食飯雞肉穩陣啲。其實今次都係慶祝埋朋友生日,買左蛋糕過去,切餅費都合理價錢。最緊要有好嘅service,幫手點蠟燭,仲幫我哋影咗張即影即有留念!

泰式鮮蝦炒金邊粉
海南雞
雞肉幾腍滑,算係幾好食嘅海南雞。
海鮮冬蔭功湯
我哋冇乜人好食得辣,辣度啱啱好,唔會太辣,但好香。
小食拼盤
青咖喱雞飯