2016-05-05 302 瀏覽
環境同氣氛、仲有地理位置等等一系列嘅因素都系會變成我挑選餐廳食野嘅列表因素之一,所以綜合咗咁多條件之後,有時候好難先至可以揀到幾間嘅,畢竟唔會有餐廳可以做到完美嘅程度。我首先要提個系潮福蒸氣石鍋嘅燉湯,味道簡直系唔得彈吖,可以同專業煲湯師傅阿姨相提並論喇,老火靚湯先至不過如此之嘛,很濃鬱嘅湯味。鮑魚都唔錯下,雖然未達到頂級水準,但係都已經係超一級水準,鮑魚肯定系屬於一級原材料喇,會非常之新鮮,鮑魚嘅原汁原味都可以完完全全包裹系入邊,咬一啖落去,好似將成個鮑魚都囊括於口中咁。蒸南非龍蝦,宜家想起 都令人覺得回味無窮吖,龍蝦肉真係好鮮嫩,龍蝦龍蝦,蝦中之龍吖,點解就可以咁好味咧,完全令人沉醉其中喇,龍蝦肉不會特別多,就系係正常範圍之內喇,但係真係好想食吖,蟹膏都挺多的,蟹膏好有營養。
2016-04-19