2012-01-12
第一次入呢間餐廳 叫左一個沙爹牛肉面 餐包 凍奶茶,之後一睇見到有一個港式奶茶既獎係牆度我一諗,一間可以拿獎既茶餐廳,竟然可以一張名星相都無 係咪老闆唔鐘意沽名釣譽呢首先黎既係公仔面,一睇有D似福面既感覺,但又好似差少少,食左一啖,雖然覺得平平無奇既味道,但係環境影響下,開始有D似番左去細細個去茶餐廳個陣,講真真係好懷念另外直得讚既係,本身公仔面雖然唔係好好食個種,但睇得出落左心思係個面度,面小水 面無咁快發,沙爹牛肉完全沾不到湯,沙爹汁食落更濃,再來的是奶茶,沒冰的,奶茶一淡,味變差,餐包厚身,可能剛出爐,感覺好有實在感,同其它餐廳既普通餐包有一定既距離可能大家覺得奶茶係當中最出色,其它既野可能覺得普通,但請勿忘記用心作菜呢四個字,一間餐廳咁細心做左咁多野,唔會無人知的,只係可能有部份食家只注重味道上既評分如果大家問我呢間野D野食係咪真係好好食,我既答案係不過不失,但我會推薦大家去呢間餐廳食野個陣,留意同欣賞下佢地細心既地方。
叫左一個沙爹牛肉面 餐包 凍奶茶,之後一睇
見到有一個港式奶茶既獎係牆度
面小水 面無咁快發,沙爹牛肉完全沾不到湯,沙爹汁食落更濃,
再來的是奶茶,沒冰的,奶茶一淡,味變差,