先同牛牛接個吻先~~其實講緊係冰爽涼拌麻辣牛脷, 冰爽就冇乜啦, 麻辣來講就一般, 唔知點解食食下會令我唸起譚仔既?! 幸好牛脷唔韌, 小小辣幾開胃

再上既燒墨魚腸(左), 燒飛魚卵子腸(右), 食落似普通香腸, sorry.....唔睇張相, 差D唔記得自己有食過添

川香海蜇伴青瓜, 海蜇夠爽口, 青瓜切片與醬料混合, 辣度較濃烈, 正岩我呢個嗜辣人士, 再者餐前吃點蔬菜亦不無道理 (懶係俾個藉口話係balance diet)

燒茄子, 的確係my飛忽, 將茄子分開一半, 再係中間加D肉碎, 蔥花, 拎去慢燒, 令肉汁滲哂落茄子肉入面, 難得茄子經燒過能保持嫩滑多汁, 我只好講句"店小二, 再來一客!!!"

久違的白鱔, 那個鬼地方沒有新鮮食架!! 一係食魚柳, 一係三文魚, 白鱔講真好多人都好怕食佢, 皆因佢太多細骨, 所以大多數男仔都唔食魚(怕麻煩), 呢個燒鮮白鱔唔講得笑, 一來冇乜骨, 二來好入味, 魚肉又好細滑, 加上燒汁醬汁一齊燒, 忍唔住連魚皮都食埋! 罪過罪過

黃金燒大虎蝦! 不得了~有我最愛既咸蛋黃, 平時就咁燒蝦, 可能你會覺得好普通, 川燒一於加D花臣, 係上面加埋咸蛋黃, 火候真係好重要!!!燒得太耐蝦肉會鞋, 而咸蛋黃又會乾爭爭, 喜出望外, 我擔心既情況冇出現到, VERY NICE~絕對可以ENCORE

食魚食魚有益, 唔好俾佢停落來, 燒海殼王, 請原諒我太醜, 其實我很溫柔, 差D代入左條魚到

切開之後, 魚肉係鮮甜嫩口, 一D魚腥味都冇, 唯一係比較多骨, 魚骨屬大條, 都幾易見到既, 勁快秒速KO哂條魚, 果刻我差D以為自己係隻貓 (喵~)

串燒必叫之選, 燒菠蘿, 蜂蜜味....HOW COME先~甜度一般咋, 抵讚係幾多汁, 夠哂JUICY

最後少不了的甜品, 燒芝麻湯圓, 有幾粒燒到過左龍= =, 個樣衰衰地咁款, 味道係芝麻湯圓, 沒差! 係層湯圓皮煙煙韌韌特別少少 :)
獨樂樂不如眾樂樂, 開飯幾時都係一大班先食到開心既~