2013-06-06 38 瀏覽
大約八點幾鐘同男友二個開開心心去左呢間新開既分店食吉列豬扒,排隊等左五到十分鍾就入到去坐.可能星期四啦, 唔洗點排隊. 我地坐張二人台同隔離張二人台痴埋左,不過好彩有好大張meun係二張二人台中間擋住視線,唔係就勁似搭台,阻住我同男友二人世界. 環境還可以. 由於對海鮮過敏,所以點左一份吉列豬扒定食($6x) 加大既雜菜豚肉湯(加$5), 再點一份吉列雞扒加細既雜菜豚肉湯.($4x) . 28分落單, 咁可能五到十分鐘就黎左二個餐. 先飲左個湯, 都幾足料,味道一般,不過我男友就飲都唔想飲. 之後我用芝麻醬混椰菜條, 唔可以叫絲,因為真係比其他貴d既吉列店粗. d菜都ok, 如果溫度可以凍dd就好. 根住就食一塊吉列雞扒,嘩, d肉質係"梅"既, 唔食, 俾左男友食 都幾衰...自己就食返吉列豬...不錯不錯, 唔會乾身, 同可以勉強稱得上話厚既. 真係同雞扒差好遠........豬扒汁麻麻,不過加埋d芥"沒"都唔錯. 整體黎講, 雞扒二十蚊都嫌貴, 相反, 吉列豬扒咁既價錢又堂食, 都合格.但係服務就.......話說我同男友食到一半, 我地另一邊又係二張二人台合埋變四人台,咁我隔離

但係服務就.......話說我同男友食到一半, 我地另一邊又係二張二人台合埋變四人台,咁我隔離個二條友食完拎手提出黎玩, 個待應一收完野, 無幾耐就同個二個人,話外面有張四人台等緊, 可唔可以請佢地坐去另一張二人台.咁個二個個人食完梗係唔好意思, 係咁e 飲多二啖可樂就走. 根住遠少少又有二個人係度玩手提,個男待應行去同女待應唔知講左乜,,,個女待應就行去個二個睇緊手提既年輕人張台, 望二望就走返去同個男待應講野, 但個頭有"檸"...(like saying not finish yet or no.. )...我估九成九又想催佢走. 當我仲食緊我既第二塊豬扒仲有少少飯,我男友己經食曬剩返一半ge椰菜條, 根住佢食咁快, 我叫佢係電話上網幫我搵我一陣想去既地方先...根住個個男待應黎收我男友既野, 我同佢講: 仲有d椰菜絲呀!! 咁佢放返低.大佬我仲食緊架, 出面最多咪一二台排緊隊. 唔夠二分鐘, 又有另一個人想黎收, 我再講:"仲有d椰菜絲呀!" 我真係嬲嬲地, 乜我唔可以食d椰菜絲架咩?

其實真係無乜人等緊, 自問我唔係自私, 如果多人排隊,我一定拿拿聲走. 張台唔係無位放d椰菜絲呀, 我男友只係幫我上網搵野,佢無話唔食呀. 我一咁講完, 四個待應都無再走黎收我野直到我離開左張台.. 我落單係28分, 食完係58分. ja係我食左最多二十分鐘到咋(加埋飲左碗大湯). 我閒日黎食晚餐加上 我地等位個陣己經諗好食乜,我可以選擇既唔多. 我肯定全程用佢張台無四十五分鐘~!! 我唔覺得出面咁多人等囉.

不會再去.
2013-06-05
10 分鐘 (堂食)