2009-03-07 363 瀏覽
約朋友仔八人聚會,本以為佢地一早搞掂用餐地方,原來大家都係”估”對方找了餐廳,仲有人遲到,我唯有做先頭部隊,到集中不少cafe的登打士街碰碰運氣。可能星期六的下午一時還是有點早,街頭有點冷清。登打士大廈外,只有一個待應生叫嚷著”試吓11樓,我地午餐好抵...”,見佢如此落力,就上去看看。到cafe門外,有位女仔招呼,盡管俾個機會佢 ...環境:我覺得算不錯;可能是白天的關係,沒有平日cafe那種陰沉的感覺,反有窗明几淨的清新;加上遠眺望外面的天空,很好!食物:大家各自叫套餐,食物跟普通飲品,如:咖啡,檸荼等;如果係特飲,如:焦糖咖啡,冰沙等,+$6  海鮮焗飯/寬條麵,我雖然冇份食,但朋友話好味,我見到亦口水漏...,好似係$3x-4x,比起一般cafe草草將餸菜加上意粉的品質,呢度高好到!真係交足貨! 好似係火腿焗意粉,也可以!     〔$36 more or less〕 朋友話雖然係普通肉醬意粉,但係好好味,並不馬虎 〔$36〕  飛碟餐,芝士磨菇,好飽滿,雖然係好普通的小食,但佢做得表面鬆脆,亦不會乾”僧僧”;還加上蜜糖,少少甜甜地,好有心思! 〔$26〕價錢:如上,我覺得可以

到cafe門外,有位女仔招呼,盡管俾個機會佢 ...

環境:

食物:

朋友話雖然係普通肉醬意粉,但係好好味,並不馬虎 〔$36〕
 〔$26〕

價錢:
如上,我覺得可以接受,最重要係食品質好!

大家就在歡樂中渡過,仲有漫畫及遊戲玩tim!!

肉醬意粉,認真製作!
海鮮焗飯,足料!
火腿意粉,不平凡
飽滿的芝士磨菇飛碟,加上蜜糖,很窩心!
2009-03-07
肉醬意粉,認真製作!
海鮮焗飯,足料!
火腿意粉,不平凡
飽滿的芝士磨菇飛碟,加上蜜糖,很窩心!
  • 海鮮焗飯, 芝士磨菇飛碟