2018-03-11 224 瀏覽
今日一行4人去極尚大喜屋食晚飯, 好在BOOK左枱,如果吾係,有排等。一黎當然叫刺身啦, 啲刺身好新鮮,三文魚,油甘魚,甜蝦,帶子,北寄貝,樣樣都好鮮甜好新鮮,最緊要係切魚師傅完全冇留手,樣樣都係厚切,好滿足。尤其係海蝦,又鮮甜又大隻,真係好正。第二推薦係火灸壽司。火灸三文魚望落新鮮,食落入口即溶,恰到好處;再黎火灸芝士蟹棒亦都吾錯,蟹棒大大條,夠入味。第三推薦當然係放題吾少得既芝麻雞翼,呢度嘅芝麻雞翼一定係即叫即炸,因為一擺落口差d盪熟個嘴,外皮夠脆之餘肉質亦唔會太鞋。同埋中意食榴槤既朋友,一定要試下榴槤炸彈,大大舊榴槤肉,炸皮吾算厚,一咬開香味四溢,食完一個又一個。另外,點左我自己好中意既芝士焗扇貝,醬汁夠味之餘又唔會搶咗扇貝嘅甜味,非常好食。辣酒煮花螺亦有驚喜,都算新鮮同大粒。蒜香牛柳粒夠入味,岩晒重口味既我。最後當然吾少得hagen daze或者movenpick雪糕,今次有朱古力、士多啤梨、雲呢拿同芒果任擇,味道都算多。作為一間日式放題食店,種類雖然同出面坊間一般放題食店冇乜大分別,但食物嘅質素就好有水準。而且值得一讚,每次要加熱茶既時候,店員態度都好好,難得!

2018-03-04