2012-10-25 16 瀏覽
今晚約左小畢比系公司附近食晚飯, 行過機利臣街,有熱鬨鬨的"群眾",小畢比嫌太吵耳,所以繼續行前,發現有間新開的餐廳, 光猛新簇既裝修與對面的"消防局"有很大對比, 不自覺地吸引左我地入去幾個年輕活力的小男孩非常斯文, 禮貌的招呼入座,揭開餐牌,一點也不馬虎,原來哩間餐廳以健康糙米飯及沙律為主食諗左一陣,大畢比點了芝麻醬牛肉糙米飯,而小畢比就點左焗南瓜豬扒糙米飯,另外叫多個牛油果素食沙律 芝麻醬牛肉糙米飯日式芝麻醬配牛肉系日本人既食法, 牛肉厚薄適中,加上少許荵蓉吊味, 很有家的感覺 焗南瓜豬扒糙米飯賣相引人垂涎,南瓜蓉加南瓜醬,上面有少許芝士點到即止,相信惹味同健康拿捏到個平衡點豬扒沒太多的鬆肉粉,難得似番塊豬扒, 感動來襲! 牛油果素食沙律日式胡麻醬配新鮮蔬菜, 牛油果比較生, 要用點牙力先食到, 小畢比話好好食 跟餐+$4 凍牛旁茶之前聽過未飲過, 終於有得試, 原來系清甜的, 下次會再叫 驚喜位, 有甜點送, 今晚系荔枝桂花糕, 我地兩個都食得津津有味! 哩度有一種CAFE的感覺, 不是旺角有MIN. CHARGE,食飽趕你走果D,而系果種可以歇息透下氣, 帶點悠閒, 好似番到

芝麻醬牛肉糙米飯
日式芝麻醬配牛肉系日本人既食法, 牛肉厚薄適中,
加上少許荵蓉吊味, 很有家的感覺

焗南瓜豬扒糙米飯
豬扒沒太多的鬆肉粉,難得似番塊豬扒, 感動來襲!

牛油果素食沙律

跟餐+$4 凍牛旁茶
之前聽過未飲過, 終於有得試, 原來系清甜的, 下次會再叫

而系果種可以歇息透下氣, 帶點悠閒, 好似番到屋企既感覺
食飽坐左一陣, 說說笑笑想想, PLAN下十二月去韓國喪食既行程, 過了一個愉快既晚上

多吃有益
2012-10-24