2021-04-15 56 瀏覽
來! 乾一杯! 今次乾的是食療湯哦~位於灣仔的椰粉湯紅 @cocosoup.hk 主打健康同食療湯,很特別~是日去到,餐廳暫停了最招牌的滋補燉湯系列🥲無法子了,就食個晚飯吧~不過晚飯也有一杯杯食療湯飲,是每星期不同的..晚飯分別點了🥩精選和牛椰香蛋包飯同🍱炭燒鰻魚椰香蛋包飯,由於餐廳是即叫即整,保證新鮮,所以都有寫明要等等。來了~食物一上枱看到很大份量喔! 那蛋包飯包得很美呢,蛋包飯旁伴有南瓜、粟米同車厘茄,感覺很健康哈哈! 原來還有一細碟椰汁,係俾你淋上蛋同飯食,好特別~先食食和牛粒,和牛肉味好濃郁,唔駛點醬都得! 滑蛋很香滑,勁大塊蛋可以慢慢食,影左近鏡睇蛋係勁厚!椰汁好香好濃,但又唔會覺得奇怪,又似食糯米飯咁,好得意! 鰻魚煮得軟腍,配埋醬汁食好juicy呢..是次食療湯係淮山赤小豆扁豆湯🍲 功效係健脾和胃、利水除濕、消腫解毒、強肺防感冒,啊啱哂我!! 飲第一啖,就知道餐廳完全無落味精,很純粹的味道,原汁原味,真的很好! 為客人的健康著想這個理念很有意思💕 所以也極力推薦大家也可以健康一下,去去這間椰粉湯紅享受健康的美食
來! 乾一杯! 今次乾的是食療湯哦~
2021-04-09
  • 食療拿杯湯