2021-12-06 496 瀏覽
呢排食嘢好似太放肆 想健康啲但又唔係好戒到口 就被我諗起尖沙咀呢間素食餐廳😏呢間餐廳主打西式素食 但味道又可以整到同真嘅差唔多 所以都見到好多健康路上嘅人嚟食野🙈素食來講種類都幾多 由正餐到甜品都好多選擇!•茄香猴頭菇蒟蒻麵🍝•-呢度用咗蒟蒻麵取代傳統闊條麵 低卡之餘仲有豐富纖維 啱啱我呢啲要食得健康嘅人😛配料就用左素肉經常會出現嘅猴頭菇 果然口感整得幾似肉 但仲帶一份爽口🙈雖然本身蒟蒻麵係冇味嘅 但呢個醬汁都唔會整到好咸 味道適中 仲反而食到好香鮮蕃茄味 👍🏻•50/50蕃茄自家製水牛芝士Pizza🍕•-呢款Pizza啱曬我呢啲唔鐘意食厚批嘅人🙈呢個pizza勁多素芝士 食落都好似真嘅咁惹味!面頭仲配有大量火箭菜 食多幾塊都唔覺膩😍•蜜瓜牛乳刨冰🍈🍧•-終於俾我試到啦!😍淨係個份量都引死人🙈有滿滿嘅蜜瓜粒粒刨好曬喺面 方便食仲好靚添🤤而我最欣賞係呢到嘅牛乳冰 因為我好怕係啲就咁水做冇味嘅刨冰👻但呢到係用左牛乳去整成 所以每人啖都食至好濃郁嘅乳香味 高質阿🥰.想食得健康之餘又好味我會嚟番呢間 就算淨係嚟食甜品都唔錯嘅地方😆

素食來講種類都幾多 由正餐到甜品都好多選擇!

•茄香猴頭菇蒟蒻麵🍝•

•50/50蕃茄自家製水牛芝士Pizza🍕•
呢款Pizza啱曬我呢啲唔鐘意食厚批嘅人🙈
呢個pizza勁多素芝士 食落都好似真嘅咁惹味!

面頭仲配有大量火箭菜 食多幾塊都唔覺膩😍

•蜜瓜牛乳刨冰🍈🍧•