2018-04-06
京瑞廣場真係有好多特式小店,夜晚經過見到呢度有中式點心食,又有燉湯飲,一定要試下啦~全日套餐南瓜鳳爪排骨飯$50見到佢呢個套餐仲以為係一人份量,點之呢個蒸飯份量咁足~有兩至三碗飯,南瓜好清甜,鳳爪同排骨夠入味,仲有d菜心粒,感覺好健康栗子蟲草花花膠燉雞湯$33我真係好鐘意飲湯,呢個燉湯好足料又夠火喉,用乾栗子黎燉真係特別甜。滋陰補血,好岩女仔飲~晶瑩蝦餃皇 特點$28呢個價錢食到皮薄大大隻蝦嘅蝦餃真係抵~猴頭菇螺片燉瘦肉湯$38試埋呢款燉湯,最近轉天氣濕濕悶悶腸胃差,飲呢款湯就最岩魚肚鮮菇雞扎$24之前試過喺酒樓食過唔新鮮嘅魚肚,超級腥,呢個魚肚又淋又滑,完全唔腥,雞肉嫩滑,芋頭起沙又夠甜,好驚喜!蛋煎糯米雞$24糯米雞蒸就食得多,蛋煎都係第一次食,蛋夠香,糯米雞餡夠多,咁樣煎仲唔會好似蒸咁過淋同有倒汗水添,口感保持到煙靭~食完點心同咸野,仲有糖水食,糖水一樣係大大碗,超滿足!杏仁霜薏米露$20蓮子紅豆沙$20食左咁多野勁飽,每人只需$120,好抵~
夜晚經過見到呢度有中式點心食,又有燉湯飲,一定要試下啦~
全日套餐
南瓜鳳爪排骨飯$50
栗子蟲草花花膠燉雞湯$33
晶瑩蝦餃皇 特點$28
呢個價錢食到皮薄大大隻蝦嘅蝦餃真係抵~
猴頭菇螺片燉瘦肉湯$38
試埋呢款燉湯,最近轉天氣濕濕悶悶腸胃差,飲呢款湯就最岩
魚肚鮮菇雞扎$24
蛋煎糯米雞$24
食完點心同咸野,仲有糖水食,糖水一樣係大大碗,超滿足!
杏仁霜薏米露$20
蓮子紅豆沙$20
食左咁多野勁飽,每人只需$120,好抵~