2022-01-30
#cafeeatcovery #尖沙咀eatcovery💡健康素食Cafe平時食得肉多,都想健康一下,呢間餐廳裝修以木系為題,純素咖啡店作為概念,推廣健康生活, 最近仲換上全新菜單😚🍽自選酸種麵包🥯有成超過10款配料比你揀,今次揀左大啡菇、牛油果、雜蕃茄及新豬肉。Toast 入面多配料到滿哂出嚟,大啡菇真係好大份,咬落好juicy,好有菇味,雜蕃茄同牛油果🥑夠曬新鮮,食落夠fresh又唔會油膩。新豬肉雖然係素豬肉,但都幾有咬口。兩片大嘅酸種麵包🥖偏硬身,但就帶點鹹香。🍽羽衣甘藍藜麥牛油果碗🥗呢個份量多得黎又好足料,入面有牛油果花🥑、羽衣甘藍、同藜麥。仲有鷹嘴豆同車厘茄作配料, 所有食材都好新鮮,岩哂Keep Fit人士食既健康食物。而且佢用咗油醋汁作沙律汁帶出酸酸甜甜嘅味道,感覺超清新。🍽蘋果撻🍎無麩質同純素蛋糕 ,酸甜度岩岩好,配埋香脆嘅撻底,又健康又好食🤤🍽伯爵茶蛋糕味道清清地,好易入口。 🍽Banana mango smoothie呢個好清新🌱香蕉同芒果原來都可以咁夾,口感順滑,而且冇添加糖,飲落仲好fresh。🍽Caramel Latte咖啡味好重好突出,特別係後勁個陣,唔會有
💡健康素食Cafe
🍽自選酸種麵包🥯
🍽羽衣甘藍藜麥牛油果碗🥗
🍽蘋果撻🍎
🍽伯爵茶蛋糕
味道清清地,好易入口。
🍽Banana mango smoothie
🍽Caramel Latte
咖啡味好重好突出,特別係後勁個陣,唔會有酸味,相信啲豆經深度烘焙過。而且拉花好靚,好飲得黎又吸引。
ps/呢到店鋪雖然唔係好大,但坐得好舒服,夠曬可以chill一個下午。另外,要留意嘅係鋪頭冇訂座服務,千祈唔好係openrice度訂位🥺去walkin就得㗎啦🤩