2020-10-22
食完飯下午時分想飲杯嘢嚟到上環呢一間以 yogurt主題嘅飲品店, 打算試下佢嘅yogurt特飲, 成間店舖大部分飲品主題都係同健康yogurt有關, 感覺好新鮮, 相比起依家好多用芝士做奶蓋嘅茶飲,呢一間改為yogurt感覺冇咁肥亦都健康好多。店舖比起其他茶飲店算寬敞同大,有足夠嘅位置作為等候區 ,而且感覺店舖亦都好乾淨, 絕對唔需要擔心飲品嘅衛生問題。電競好熱情咁介紹咗佢哋嘅招牌特飲, 店員對於我哋 嘅疑問亦都有問必答十分有禮貌 , 個人覺得 佢哋嘅服務真係唔錯 。睇完menu,最後決定要佢嘅雜莓 yogurt果醋同芒果yogurt蓋茶。佢嘅雜莓 yogurt 果昔好重莓味,又唔會好似藥水味,而且飲落仲有一粒一粒細細嘅雜莓籽, 對於喜歡有口感嘅朋友很值得推介。至於佢嘅芒果優格蓋茶,個人覺得好飲過芝士奶蓋, 唔會好似芝士奶蓋咁漏, 而且佢個茶味都濃同芒果好夾。