2018-12-02 31 瀏覽
朋友係附近返工,話呢間嘅lunch 好抵食又好味,於是嚟試下佢嘅晚餐~餐廳主色系藍白色,掛滿充滿希臘風格嘅裝飾,感覺幾舒服~連廁所嘅門、牆壁、天花都有貼牆紙同油油,貫徹翻主題,呢點令我幾欣賞~佢地嘅食物調味比一般西餐淡同健康d,好多醬汁都係廚師自己調配,刻意保留食物原材料嘅味道同質感,而且份量足味道好,幾唔錯~咁啱食嗰晚客人唔多,餐廳店員好熱情同有耐性咁講解菜式,食緊嘅時候見我咳就即刻換暖水俾我,好細心!!呢度嘅晚餐主菜加$40就有餐湯、沙律、飲品。再加$28就有甜品。煙肉薯蓉忌廉湯(每日不同)湯幾濃厚,有薯蓉粒,加上煙肉香味,質感唔錯,煙肉粒大粒d 會更加好。藜麥煙三文魚沙律三文魚鹹鹹地幾入味又唔腥~沙律嘅蔬果類型幾豐富,除左健康藜麥之外,仲有比較特別嘅係深綠色嘅羽衣甘藍,口感比較硬d實d幾得意,此外仲有番茄、哈密瓜、青瓜、娃娃菜等等~同平時食到嘅好唔同~而且個沙律汁係廚師自己調製,酸酸甜甜,味道幾特別。照燒厚切比目魚扒 $188本身我怕腥唔鍾意食魚,但係朋友點左呢個我就試下,入口真係驚訝左,成件扒咁厚都煮得好嫩好嫩,充滿魚油,魚皮脆脆地,而且完全一dd 腥味都冇,同鱈魚嘅質感味道都

呢度嘅晚餐主菜加$40就有餐湯、沙律、飲品。
再加$28就有甜品

煙肉薯蓉忌廉湯(每日不同)

藜麥煙三文魚沙律

照燒厚切比目魚扒 $188
本身我怕腥唔鍾意食魚,但係朋友點左呢個我就試下,入口真係驚訝左,成件扒咁厚都煮得好嫩好嫩,充滿魚油,魚皮脆脆地,而且完全一dd 腥味都冇,同鱈魚嘅質感味道都好似,真係好好味!而且醬汁係廚師自己調配,幾特別~
配菜都幾豐富,有薯蓉、菇、脆肉瓜等等,味道都係保留食材本身味道為主,幾唔錯,又健康d~

紅菜頭忌廉汁雞肉鮮蝦闊蛋麵 $148
紅菜頭麵嘅顏色好少女心,佢係用紅菜頭汁上色,唔係食物色素,顏色好搶鏡,好彩佢冇乜紅菜頭味道。闊意粉掛汁能力一流,同埋有口感d,意粉好creamy,味道偏淡d 食多都唔覺膩,加上雞肉同蝦份量都幾多,而且雞肉幾夠味,加埋麵食啱啱好~

焦糖炖蛋(set 加$28)
燉蛋係凍嘅,造型似貓仔好可愛~ 生果幾新鮮添~而且燉蛋用鮮雲呢拿籽整,所以雲呢拿同蛋味都好濃郁~成個底都係雲呢拿籽,相當有誠意~略嫌表面層焦糖比較少d 薄d。

吉列紫薯餅 $38
好滾好熱辣辣,外脆內軟,中間紫薯淡淡甜味,係真紫薯蓉,仲夾雜d 栗子粒,好香口~

整體嘅味道、服務、環境都唔錯,經過牛頭角嘅話都想再試下其他菜式~
2018-12-01