2019-05-23 453 瀏覽
港式早餐變化唔大,有時小小變化已經好滿足。好難講健康,以現代人嘅飲食文化,真正健康嘅嘢食完會覺得空虛,就算再健康都會加小小唔健康嘅成份,令到你入到口。依間米線係有營食肆,湯底無加味精,亦有營養推介,以前都有推介過我食開嘅款式,而今次會講早餐。同一般港式餐廳一樣,三文治、奄列,多士唔會少,麵食都有配唔同嘅肉,亦有公仔麵,但湯底係魚湯,而且好多款都配蕃茄,感覺夠為健康。留意一般早市麵餐款式少,套餐更唔係雪菜就炸菜肉絲,最多有仿鮑片,再來多士加隻蛋,份量樣樣少少,變化又少。而依度餐牌雖然加價多過變化,但勝在本身配搭已比好多地方多,份量足,想食多啲加幾蚊可加配,腸仔/火腿/餐肉配煎蛋同牛油方包,即係平時早餐過份,價錢同出面差唔多,但個麵就升級咗,雖然早市個湯底比較淡,但性價比仍較高,對好食魚嘅嚟講,確實係唔錯選擇。每朝要來杯咖啡嘅,佢哋係即磨意大利咖啡,雖然係咖啡機冲,但質素唔會太差,留意附近分店除座位外,款式都有小小唔同,首次食建議望望餐牌先。

外賣自取