2021-06-03 119 瀏覽
同朋友去尖沙咀Shopping, 係時候去填下肚先! 經過中間道見到有間叫谷辰嘅日式超市,裡面仲分左3個專區,裝潢具日式簡潔感。我地去左谷辰入面叫”米角”嘅專區,叫左1個便當同埋1個飯糰,坐係旁邊嘅Resting Area慢慢食。我揀左個飯糰- 竹筍黑胡麻溏心蛋飯糰由專業師傅親手捏製,米飯具有黏性和耐嚼性,還將醬油拉麵中配料: 竹筍、芝麻及溏心蛋藏於飯糰裡面,好有驚喜。原隻溏心蛋自家秘製,生熟度剛剛好,蛋香味濃郁, 蛋黃滑溜。濃濃的日式醬油及胡麻,加上豐富食材,口感層次及味道好豐富啊!配埋一塊新鮮爽脆的紫菜,即包即食,美味又夠曬健康。朋友話好肚餓,所以揀左個日式便當- 柚子醬油燒豚肉海苔五榖便當日式配搭嘅便當 -慢煮叉燒及海苔,幾塊焦香肉嫩嘅厚煮叉燒,以柚子醬油慢煮,入味香甜清新。配料豐富:酸薑, 醃菜, 蕃茄仔,加上口感有嚼勁嘅五榖飯及珍珠米,好健康嘅食材組合,實在太豐盛喇!朋友食左4分3已經話好飽肚!大家享受左一頓健康又豐富嘅午餐,有機會要再來試下 !

我揀左個飯糰
- 竹筍黑胡麻溏心蛋飯糰

配埋一塊新鮮爽脆的紫菜,即包即食,美味又夠曬健康。

朋友話好肚餓,所以揀左個日式便當
- 柚子醬油燒豚肉海苔五榖便當

大家享受左一頓健康又豐富嘅午餐,有機會要再來試下 !