2021-12-24 266 瀏覽
秋至冬來,食串燒除咗去居酒屋,何不支持返本土啲嘅港式串燒店呢?嗰種風味同連結,居酒屋絕對比唔上老細有時會推介啲menu冇寫到嘅特別菜式,韓式五花腩就係其中一樣,燒得油香而乾爽,肉汁鎖得好好老細問大胃對手撕雞有咩意見,但太出色喇,後勁嘅辣同醬汁配上香嫩嘅雞肉,實在唔知仲有咩改善空間燒蠔蒜味濃郁,燒得香噴噴蜜汁叉燒非常彈牙,又肥美。一口羊都係第一次聽,其嫩口程度不亞於一口牛翠肉瓜同香菇燒得爽口又不失水分,真係唔簡單燒茄子燒得十分唔錯,調味料落得恰到好處,筷子夾起輕易一捆捆咁拉起,入口即化原本仲唔知點同胃民分隻雞髀,點知老細好細心咁切開幾份,一嚟易燒得透,二嚟容易開心些牙魷魚醃得好入味,火候控制得好好,非常鮮嫩大胃唔好鴨胸,但都覺得呢間嘅鴨胸好綿除咗燒物,仲有煎餃子,可以點醋或者沙律醬大胃就揀咗沙律醬,比較適合煎炸嘢

嗰種風味同連結,居酒屋絕對比唔上

韓式五花腩

手撕雞

燒蠔蒜味濃郁,燒得香噴噴

翠肉瓜同香菇燒得爽口又不失水分,真係唔簡單

燒茄子

魷魚醃得好入味,火候控制得好好,非常鮮嫩

大胃唔好鴨胸,但都覺得呢間嘅鴨胸好綿

日式餃子

除咗燒物,仲有煎餃子,可以點醋或者沙律醬

Asahi

大胃就揀咗沙律醬,比較適合煎炸嘢
2021-12-23
手撕雞