2020-04-22
Oyster station 係每個月例牌都會食一次既餐廳~襯住星期六假期幫自己充充電!餐廳係樂富少有既中高級西餐,黎得依到就緊係每次都會叫佢個蠔黎食啦!同行友人鐘意食pizza,今次就試左個手撕豬肉口味,口感其實有d似 豬肉鬆,我就覺得同個pizza 本身唔係好夾,但勝左佢本身個pizza係幾高質,都算不過不失啦每次黎到都必點既鮮蠔,餐廳每次提供既蠔都係黎自唔同國家同品種,今次介紹既係新西蘭既,蠔肉比較瘦,但味道就咸中帶甜,幾可口,每次都要食半打先停到手!依個意粉我地就真係有點失望了,一黎價錢都唔算平,但味道真係一般般,本身見價錢加拿大海膽比起日本馬糞更貴,都幾有期望,可惜食落第一啖已經腥味滿溢,完全同上次黎食馬糞果種鮮甜不可相提並論,令我地今次有d失望而回。下次應該會試埋佢既排,希望會令我重新對佢有番信心,繼續成為我既假期餐廳之列啦
襯住星期六假期幫自己充充電!
手撕豬肉薄餅
招牌10蚊蠔