2016-08-06 1299 瀏覽
星期日最理想當然係遊遊閒閒咁relax吓當日咁好太陽,呢間有落地玻璃嘅小甜谷真係啱哂我心水好有女仔感覺嘅一間餐廳,除了白色,裝修仲有好多粉紅色,同埋好有童趣嘅壁畫,女仔心即刻滲出來估唔到都幾多選擇跟餐有冷果茶,加35蚊可升級鮮榨神奇西瓜西瓜仔的的骰骰咁好可愛。打開見到鮮紅色果汁,同青色果皮形成強烈對比味道清甜,唔會太甜飲得出有少少起沙嘅口感最怕有啲西瓜汁會隔渣加砂糖呢個神奇西瓜完全冇呢方面嘅問題飲到底其實仲有好多果肉,記得食埋佢咪做大暰鬼香煎西冷扒配雜菜薯條及牛肝菌汁,一上枱,牛肝菌香氣泗溢,西冷大件得來都有啲厚度雜菜撞返啲顏色,紅綠黃都有醒神哂西冷熟得剛好,夠冧唔會柴皮,沾上牛肝菌汁菇味濃厚,配菜都好有心機,薯蓉夠creamy,露荀鮮嫩冇渣,茄仔煎過暖暖的爆汁,正黑松露磨菇車打芝士漢堡伴薯條,賣相一流,同樣份量過人。咁啱呢個漢堡組合同西冷餐用料類近,但不同煮法出了不同效果黑松露同車打芝士都好香,好搶味蕃茄同生菜超爽脆,加返啲清新嘅感覺。小甜谷的出品,不論食物或飲品,都很細緻有花心思之作店員都很親切,有笑容唯餐牌有少許錯別字雖然有限時90分鐘,但氣氛舒服,是個坐坐談天的好地方
星期日最理想當然係遊遊閒閒咁relax吓
當日咁好太陽,呢間有落地玻璃嘅小甜谷真係啱哂我心水
估唔到都幾多選擇
跟餐有冷果茶,加35蚊可升級
鮮榨神奇西瓜
味道清甜,唔會太甜
飲得出有少少起沙嘅口感
最怕有啲西瓜汁會隔渣加砂糖
呢個神奇西瓜完全冇呢方面嘅問題
飲到底其實仲有好多果肉,記得食埋佢咪做大暰鬼
雜菜撞返啲顏色,紅綠黃都有醒神哂
黑松露磨菇車打芝士漢堡伴薯條,賣相一流,同樣份量過人。
咁啱呢個漢堡組合同西冷餐用料類近,但不同煮法出了不同效果
黑松露同車打芝士都好香,好搶味
蕃茄同生菜超爽脆,加返啲清新嘅感覺。
小甜谷的出品,不論食物或飲品,都很細緻有花心思之作
店員都很親切,有笑容
唯餐牌有少許錯別字
雖然有限時90分鐘,但氣氛舒服,是個坐坐談天的好地方