今日同男朋友去開旺角行街,見到旺中有間新嘅手搖飲品店,仲要係黃店嚟嘅添,咁就更加想飲🤤🤤雖然成日都話要減肥,但係要戒手搖飲品真係好難呀,所以唯有揀啲健康少少嘅手搖飲品,滿足下口癮算😆見到Menu上面有咁多選擇,真係好難揀呀🤦🏻‍♀️但係呢間嘅店員超級細心😍,好仔細咁樣介紹同埋推薦我地飲佢地既特色飲品!店家比較出名嘅有堅果奶蓋茶同埋堅果奶嘅飲品,入邊嘅奶蓋全部都係用堅果整出嚟,所以比較健康,亦都冇咁肥膩。另外,舖頭仲有賣家庭裝嘅堅果奶,俾人可以自己拎返屋企沖飲品,都十分之特別!-鍾意飲甜野嘅我就揀咗伯爵朱古力堅果奶蓋茶,男朋友就揀咗冬季限定嘅南瓜堅果奶。-伯爵朱古力堅果奶蓋茶:每日只係限定100杯,好彩我今日嚟到嘅時候仲有!今日因為天氣比較涼,所以我就嗌左杯熱奶蓋茶。我喺飲之前,首先就梗係要試吓面頭嗰浸厚奶蓋,奶蓋充滿着朱古力同榛子嘅味道,濃郁得來又唔會太甜,超好食!伯爵茶味道甘香,但係就少咗啲朱古力味,所以要攪勻一齊飲,口感就會更加豐富。-南瓜堅果奶:呢度有唔同水果同食物整嘅堅果奶,今次嘅南瓜堅果奶飲落去有粒粒南瓜肉同埋堅果味,好特

伯爵朱古力堅果奶蓋茶:

南瓜堅果奶:

呢度有唔同水果同食物整嘅堅果奶,今次嘅南瓜堅果奶飲落去有粒粒南瓜肉同埋堅果味,好特別。估唔到原來南瓜做飲品都幾好飲,配合埋堅果奶,味道好夾。南瓜堅果奶係冇得加佢哋咁好味嘅奶蓋,可惜呀!
外賣自取