講到明係放題,但係每次落單淨係俾落1碟,落單又要受老闆質疑食唔曬,俾人感覺真係好孤寒🙁。埋單人頭成$350(已經做緊55折discount),性價比完全唔高😓。———見呢間火鍋店夜晚7:30都唔洗排隊就決定試吓,入到去成間舖頭都冇客,已經覺得少少伏🤔。同其他雞煲邊爐大同小異,一嚟先上雞煲,味道正常,麻辣味都香。食完雞煲,轉邊爐,一開始上海鮮拼盤,老實講都新鮮足料,有蝦蜆鮑魚蟶子,賣相、味道唔差👍🏾。食完海鮮,要嗌其他肉類雜丸蔬菜等等,就要填紙交俾waiter嘅。———我哋個set係2小時任食火鍋放題,咁初頭照平時食放題咁落單,牛肉嗌咗3份、豬肉嗌咗2份(我哋5人行,呢個量絕對唔過分),點知老闆過嚟講話呢度同其他餐廳唔同,啲份量係按人頭嘅,所以每樣嘢嗌1份就得,話驚我哋食唔曬😅。好啦,咁即管嚟咗一次睇吓點先😅。上到嚟,嗰份牛同豬各自得10塊左右,基本上唔洗10分鐘食完,於是就問waiter再攞紙落單。為咗避免嘥紙,每次淨係落得1份,我哋同waiter提出不如一次過落3份牛,初頭waiter都同意,點知老闆又走過嚟話,呢個套餐嘅規矩係每次每樣嘢只可以落1份😅,費事嘥嘢。結果食咗兩個鐘,淨係
———
我哋個set係2小時任食火鍋放題,咁初頭照平時食放題咁落單,牛肉嗌咗3份、豬肉嗌咗2份(我哋5人行,呢個量絕對唔過分),點知老闆過嚟講話呢度同其他餐廳唔同,啲份量係按人頭嘅,所以每樣嘢嗌1份就得,話驚我哋食唔曬😅。好啦,咁即管嚟咗一次睇吓點先😅。上到嚟,嗰份牛同豬各自得10塊左右,基本上唔洗10分鐘食完,於是就問waiter再攞紙落單。為咗避免嘥紙,每次淨係落得1份,我哋同waiter提出不如一次過落3份牛,初頭waiter都同意,點知老闆又走過嚟話,呢個套餐嘅規矩係每次每樣嘢只可以落1份😅,費事嘥嘢。結果食咗兩個鐘,淨係嗌到4碟牛(即係每人8塊到)🫠。
———
先不論上菜嘅速度越嚟越慢,最過份嘅係,每次落單,老闆都會過嚟質問我哋係咪真係食得曬😅,仲要指住我哋枱面其他餸菜,話我哋都未食曬其他嘢😅。到最後5分鐘,我哋再落1份牛,老闆又過嚟話,我哋夠鐘啦喎,唔可以再嗌,咁我哋都算,諗住食埋個煲入面淨底嘅麵同菜就走(檯面無淨任何嘢食)。一夠鐘,老闆即刻過嚟趕人,我哋就話食埋個煲入面少少餸先,唔想嘥嘢,好快就搞掂😅。跟住老闆又窒我哋話,都話你哋食唔曬㗎啦,嗌咁多做咩🧐。到最後,大家都係靠啲麵同雜丸食飽😒。