「老點」主打是創意點心。今晚和妹妹係~旺角行街,本身不算太肚餓,唸住食少少野。經開見到"老點"店舖以紅黑為主,剛好不用等位直接入座。Nice! 地方不算大,坐位之間有些逼狹,幸好我們坐的位置幾好,旁邊為走廊,不覺太逼。「呂宋香芒小布甸」$9,細細個!賣相非常可愛!女士們至愛!又好味!有果肉!「回歸石榴小布甸」$9,好香石榴味!上面重有cream架!好少食到石榴味的布甸,推介!基本上兩款都好好味!叫咗食唔曬,打包的「斑蘭馬拉糕」$20!必食推介!清香斑蘭味道!不太甜!口感鬆軟!柔軟綿滑!「鮮上肉響鈴腸」$26(豉油加上)腸粉皮夠滑夠簿!包住響鈴、豬肉和蝦肉。味道都唔錯!豬肉較多,感覺比較飽!如果蝦肉嘅比例再多D會更好味!(感覺有D似以前食過嘅~春風得意腸)「向西嫩雞竹筒飯」$24,「向西」名字和香茜相似,雞好嫩滑!飯底係白米混合紅米嘅飯,比較有口感!不錯!「冬筍普通鮮蝦餃」$18,用方形木盒裝住,感覺精緻。蝦餃皮都算薄,饀料內的蝦都夠多,蝦肉爽口!唔錯!「XO醬鳳爪$20」,炆得好淋!夠入味!個汁也唔錯!總括而言:價錢不算昂貴,點心質素唔錯!多款特別點心未試過,為了斑蘭馬拉糕+可愛布甸!

呂宋香芒小布甸$9,細細個!賣相非常可愛!女士們至愛!又好味!有果肉!

叫咗食唔曬,打包的「斑蘭馬拉糕」$20必食推介!清香斑蘭味道!不太甜!口感鬆軟!柔軟綿滑!
鮮上肉響鈴腸」$26(豉油加上)
XO醬鳳爪$20」,炆得好淋!夠入味!個汁也唔錯!
總括而言:價錢不算昂貴,點心質素唔錯!多款特別點心未試過,為了斑蘭馬拉糕+可愛布甸!值得下次再哩!順便試下其他款式。待應侍客態度良好,效率頗快。 **茗茶$3/位
  • 鮮上肉響鈴腸
  • 斑蘭馬拉糕