是日靚午, 12月開既新韓國餐廳來自韓國仁川既過江龍, 平時見佢客量唔多, 星期5食午餐都唔洗排隊入座時客人只有3-4座,但侍應生各有各忙禁電話, 躲藏左係出菜位最後有一位操半鹹淡廣東話既男仔幫我地落單仲好細心咁問我地甜品要一齊上定後上點解咁都係細心呢? 因為佢有留意我地進食進度, 差唔多時再提我地要唔要叫起甜品,因為再要D時間準備呢種貼心服務真係通常係酒店級既餐廳先會見到橡果黑毛豬卡邦尼意粉黑毛豬入口既肉味濃到有點SURPRISE!因為仲有卡邦尼既芝士味蓋住, 呢到用上既黑毛豬就有D浪費了意粉既汁RICH得黎唔會漏, 芝士稍稍帶酸味初雪芝士炸雞 (一人份)炸雞外皮香脆惹味, 芝士粉薄薄包裹住但味道突出雞肉嫩滑多汁, 薯條炸得夠乾身一人份有6件雞, 份量相當夠飽配既醬汁有D奇怪, 有D似牛油溝蜜糖芥末但又非常淡口所以原地放棄左叫茄汁送薯條~~釜山粒粒粟米刨冰又靚又好食!醬汁係少少粟米蓉感覺, 再加埋烤栗米同栗米脆脆有唔同既口感刨冰中間既黃豆粉麻糬偏硬需要改善, 米通太濃油味但整體係好值得食的!!結論係, 佢既食物質素真係值得有更加多人認識!!! 已經諗好下次黎要試下佢既年糕了!
是日靚午, 12月開既新韓國餐廳

最後有一位操半鹹淡廣東話既男仔幫我地落單
仲好細心咁問我地甜品要一齊上定後上
呢種貼心服務真係通常係酒店級既餐廳先會見到

橡果黑毛豬卡邦尼意粉
黑毛豬入口既肉味濃到有點SURPRISE!
因為仲有卡邦尼既芝士味蓋住, 呢到用上既黑毛豬就有D浪費了
意粉既汁RICH得黎唔會漏, 芝士稍稍帶酸味
初雪芝士炸雞 (一人份)
炸雞外皮香脆惹味, 芝士粉薄薄包裹住但味道突出
雞肉嫩滑多汁, 薯條炸得夠乾身
一人份有6件雞, 份量相當夠飽
配既醬汁有D奇怪, 有D似牛油溝蜜糖芥末但又非常淡口
所以原地放棄左叫茄汁送薯條~~
釜山粒粒粟米刨冰
又靚又好食!
醬汁係少少粟米蓉感覺, 再加埋烤栗米同栗米脆脆有唔同既口感
刨冰中間既黃豆粉麻糬偏硬需要改善, 米通太濃油味
但整體係好值得食的!!

2024-01-19