2025-04-12
今日同朋友去咗一間新開嘅餐廳試下佢哋嘅招牌菜,真係幾有驚喜!好有心嘅小店,值得大家支持👍👍🤩蔥油豬扒煎蛋飯 豬扒煎得香口,外層有少少脆,但入面仲保留到啲嫩滑嘅口感。蔥油嘅香味非常濃郁,撈埋白飯一齊食好惹味,嗰隻煎蛋流心得嚟又唔會過生,perfect match!❤️❤️❤️🤩蕃茄牛肋條飯 牛肋條炆得幾腍,蕃茄汁酸酸甜甜,唔會過火影響牛肉嘅鮮味。不過個汁稍為稀咗啲,如果濃稠啲會更滿意。整體嚟講,幾開胃,值得一試😝😝😝🤩白灼娃娃菜 娃娃菜焯得啱啱好,爽口之餘又保持到啲菜嘅清甜味。加咗少少蠔油或者蒜蓉點食都唔錯,係健康之選😆😆😆🤩白灼菜心 菜心比娃娃菜更爽脆啲,顏色翠綠好吸引,夠鑊氣,仲保持到啲天然菜味,簡單又唔失水準😝😝🤩墨魚香腸 香腸切片上枱,咬落去有煙韌嘅質感,墨魚味幾突出🫶🫶🫶🤩脆炸雞翼 外皮炸到金黃酥脆,咬落去仲有啲肉汁滲出嚟,完全唔乾柴!調味唔會太重,雞翼控一定會鍾意🫡🫡🤩仙草小芋圓仙草茶啫喱非常滑溜,帶有微微嘅草本香氣,唔會過甜,清新而且解膩。小芋圓口感煙韌,咬落去啖啖都有芋頭香👏👏🤩麻辣珍珠餃 餃子皮嫩滑,餡料入面加咗啲花椒油,入口有層次嘅麻辣香氣🙌🙌🤩千層胡椒拉餅
🤩蔥油豬扒煎蛋飯
🤩蕃茄牛肋條飯
🤩白灼娃娃菜
🤩白灼菜心
🤩墨魚香腸
香腸切片上枱,咬落去有煙韌嘅質感,墨魚味幾突出🫶🫶🫶
🤩脆炸雞翼
🤩仙草小芋圓
🤩麻辣珍珠餃
餃子皮嫩滑,餡料入面加咗啲花椒油,入口有層次嘅麻辣香氣🙌🙌
🤩千層胡椒拉餅
呢個絕對係今日嘅亮點!層次分明嘅拉餅外層香脆,內層柔軟,胡椒香味濃郁但唔會搶味,食落好滿足🫶🫶
🤩熱薏米水
薏米水唔會太甜,入口有陣淡淡嘅穀香味,飲完感覺好清新。如果你想清熱去濕,呢杯值得推薦💪💪
🤩熱冬瓜茶
冬瓜茶甜度適中,帶少少焦糖香味,飲完有種懷舊嘅感覺。天氣涼飲返杯真係又舒服又暖胃🥰🥰🥰