2023-04-19 100 瀏覽
話說喺疫情之後,已經有兩三年冇嚟過銅鑼灣,今日行街,發覺好多鋪頭都已經關閉,冇咗當日嘅熱鬧,行下行下,我行到禮頓道,周圍睇下有咩好食。 竟然俾我發現呢一間意大利菜餐廳!!! 🎖意式黑松露美國頂級和牛他他黑松露味非常之濃沃,食後口腔都殘留著濃郁嘅姬松茸香味。新鮮嘅免治和牛牛肉,非常之鮮嫩可口,配埋特製嘅他他醬,簡直每一啖都好滋味! 呢款真係冇叫錯呀!不愧佢話係頂級嘅和牛!!! 🎖 1.2公斤美國德州USDA極佳級工骨牛扒配松露薯條、雜菜沙律及廚師特製醬汁 $1288內裏肉質還是鮮紅色,生熟度剛剛正是我要的。它具有豐富的大理石油花和堅實的肉質。 🎖巴馬火腿、火箭菜沙律、車厘茄、初榨橄欖油、黑胡椒 $178整體來講我好滿意,除了巴馬火腿鮮咸之外,我欣賞碟邊嘅伴菜都非常之新鮮。
🎖意式黑松露美國頂級和牛他他