2019-12-17 79 瀏覽
觀塘工廈多,仲有美食多,掃街、cafe、各國美食都有,但係好似「登堂」咁大大間,過萬呎真系晤多。呢度有高枱、圓枱、吧枱,嘜類型既客人都一定滿足到,一班人定一兩個人都得。今晚兩個人黎呢度小慶祝,發現一個小缺點:我地坐在有螢幕的位置,畫面播的是MV, 電影,但餐廳播的是完全不同的音樂,就算有人演唱,都蓋過了🙈 聽覺視覺失調,感覺有啲怪,不過美食環境cp值非常高威靈頓牛柳🐂:呢個招牌菜名符其實,牛柳夠腍且粉紅,鎖住肉汁,酥皮可能被蒸氣整濕左而無咁酥脆,個薯仔都好滑好食花茶牛油果奶蓋🥑: 奶蓋份量很少只能淺嘗,下次會試下咖啡類別北海道鮮帶子鹹蛋黃意大利飯🦑:西餐得黎又有東方味道, 因為入面竟然有玉子、雲耳同勝瓜(唔知脆肉瓜會唔會都好夾),鹹蛋黃令意大利飯更香,帶子同魷魚食落都幾新鮮避風塘軟殼蟹🦀:呢個唔比滿分都唔得❤️首先原始的「避風塘炒蟹」應該係辣到唔係個個都接受到,或者食蟹會好論盡無儀態... 呢道美食完全解決左上面的煩惱,唔係sell辣係sell風味, 又唔洗論論盡盡, 可以一啖食到蟹、 配料,呢個真心推薦服務環境都好好,基本上有讚少彈,你話係米抵比90分呢,仲有10分好個人既,你都試下~

避風塘軟殼蟹🦀:呢個唔比滿分都唔得❤️