東歐餐廳

Ivan The Kozak
2020-04-12 1922 瀏覽
引頸以待,一直係我名單第一位,終於book到 唔係太多人,環境尚可,係有啲焗促。(每人一shot vodka, currant flavor。老闆娘話要一啖飲哂,再慢慢回味留係喉嚨個個滋味。咁岩呢排興酒精搓手液,其實都係個陣味😂 我地好聽話,但係飲完湯先飲,怕醉😂)諗左一陣先落單,但都漏左基輔炸雞扒😂烏茲別克牛肉湯,$68,清淡。烏克蘭三文魚湯,$68,好味😋 三文魚味濃郁,重有唔少細細塊既三文魚。地道香燒豬肋骨,$198,必食之選👍🏼👍🏼👍🏼 回味無窮😋😋😋 有得睇、有得影、有得食!但係等左3分鐘左右個火都未熄😂 最後忍唔住淋啲汁上去想滅火,但作用唔大,因為都係酒🤣 燒焦既地方香脆可口,肉質鮮嫩,好少骨,好容易起肉。酒味剛剛好,唔係第一啖食落去就好大陣酒味,而係食多幾嚿個陣酒味慢慢出嚟,又唔會醉⋯重之就係好好好好好好味😍芝士焗非鯽魚,$148。普通🙂 鍾意食魚既可以會覺得好食。得面個層有芝士,連魚食係好好味,但底嗰浸就冇咗啲芝士⋯值得一讚既係蕃茄好甜好甜,同埋佢擺左兩片檸檬係條魚入面,魚味好濃,有好多骨⋯⋯烏克蘭芝士餅,$88,好好味好好味好好味😋😋😋個人好鍾意,因為好特別,煙煙韌韌
引頸以待,一直係我名單第一位,終於book到

唔係太多人,環境尚可,係有啲焗促。
諗左一陣先落單,但都漏左基輔炸雞扒😂
烏茲別克牛肉湯

烏茲別克牛肉湯,$68,清淡。
烏克蘭三文魚湯

地道香燒豬肋骨

芝士焗非鯽魚

烏克蘭芝士餅

烏克蘭芝士餅,$88,好好味好好味好好味😋😋😋個人好鍾意,因為好特別,煙煙韌韌,而且暖暖地,又唔會太熱,絕對絕對唔係出面一般食到既芝士餅,唔好諗住芝士味好濃⋯⋯但真係好正好正好正,夠特別👍🏼👍🏼👍🏼

最後要讚既係杯檸水😂 唔知點解又覺得好好飲,檸檬味好濃,唔苦,甜甜地,問左侍應哥哥話無落糖👍🏼
平時唔鍾意飲白開水,但呢種應該飲全日都唔會厭😂

真係食過翻尋味💃🏻
一定會揾機會再幫襯,加油💪🏼
2020-04-06
烏克蘭三文魚湯