2021-06-17 115 瀏覽
約咗女朋友喺旺角行街,行完梗係要搵間好食嘅餐廳食晚餐. 上網搜尋,就搵到附近有一間吞pot雞煲,所以馬上打上去睇吓有冇位。上到去個環境都幾舒服,由個窗睇出去見埋日落添,超正。因為都幾肚餓,我哋就馬上睇吓個餐牌有咩食。行左成日街好頸渴,呢度嘅凍檸茶好大杯,簡直一流。嚟得吞pot食梗係要點個雞煲先啦,佢哋有幾款唔同雞煲,我哋就揀咗辣酒花螺雞煲,呢間唔錯,可以有唔同嘅辣度俾你揀。叫完雞煲梗係要叫啲配菜啦,有一款我要特別介紹就係自家製既墨魚丸,因為我覺得都幾得意,佢有五隻唔同嘅味道,有蟹粉、黑松露、海膽、鵝肝同埋芝心丸. 第二樣就係肥牛啦,呢度都有唔同嘅肥牛款式,我哋揀咗最貴嘅極品本地手切牛頸脊,之後都揀咗幾款例如桂花蚌,娃娃菜,萵筍,冬瓜等。雞煲終於到左,睇個樣真係唔錯,份量都好足。食咗第一啖雞之後發現味道都好夠味,又唔咸,只可以用兩隻字黎形容就係「好正」!食晒啲雞就可以叫店員加湯打邊爐。我哋好快就食晒啲雞因為我女朋友鍾意打邊爐,同埋都好想快啲試佢哋嘅自製墨魚丸同埋肥牛,因為嚟到我哋面前碟野好吸引好想快啲食到佢。碟肥牛份量又多d肉色又好靚,睇落就好有食慾。食落去就知係靚牛,咬落去非常嫩滑。決
上到去個環境都幾舒服,由個窗睇出去見埋日落添,超正。

決定下次再同朋友嚟食唔同味道嘅雞煲同埋肥牛。
最後,值得一讚嘅係佢哋嘅服務態度,同埋非常有禮貌。