2024-01-05
#港女覓食到尖沙咀 呢間地理位置方便,位於The one L1 的餐廳🍴主菜很好吃😋但甜品有點遜色餐廳依加仲有做晚市套餐😍套餐價錢比單點更著數!✨Royal Inn Set Dinner Menu $988/2位迷你海鮮拼盤內有5款海鮮各2件: 生蠔🦪、青口、蝦、海螺🐚及蜆都鮮甜可口!焗新鮮法國生蠔🦪法國生蠔肥美,而且焗嘅時間適中,保持生蠔嫩滑度。面頭仲鋪滿煙肉洋蔥芝士,食落更惹味😍波士頓龍蝦濃湯跟多士龍蝦湯味道夠濃郁!熱辣辣上枱~波士頓龍蝦西班牙海鮮飯 (另+$58)海鮮份量十足😍加埋檸檬汁落個飯到食更佳!燒安格斯西冷牛扒伴香煎鴨肝牛扒5成熟燒得剛好,食落軟熟有肉香🤤煎鴨肝一樣香滑~正啊!唯一美中不足係呢個set menu無包到甜品,如果加埋就更加好了,可以加雪糕/小蛋糕等等。✨白酒 $88係苦澀味較突出的白酒🥂✨精選甜品拼盤 $138貪佢一次過可以試到鮮果撻、馬卡龍、芝士蛋糕 & 焦糖脆脆不過甜品很一般😂一般到我覺得同係便利店買到嘅質素差唔多🙈食唔到個高級感啊~佢個芝工蛋糕過於軟熟,食落無層感。馬卡龍係莓味&開心果味,食落入面個餡會痴牙嘅😂鮮果撻已算最正常了🤪希望餐廳之後會係甜品上
呢間地理位置方便,位於The one L1 的餐廳🍴
主菜很好吃😋但甜品有點遜色
餐廳依加仲有做晚市套餐😍
套餐價錢比單點更著數!
迷你海鮮拼盤
內有5款海鮮各2件: 生蠔🦪、青口、蝦、海螺🐚及蜆
都鮮甜可口!
焗新鮮法國生蠔🦪
法國生蠔肥美,而且焗嘅時間適中,保持生蠔嫩滑度。
面頭仲鋪滿煙肉洋蔥芝士,食落更惹味😍
波士頓龍蝦濃湯跟多士
龍蝦湯味道夠濃郁!熱辣辣上枱~
波士頓龍蝦西班牙海鮮飯 (另+$58)
海鮮份量十足😍加埋檸檬汁落個飯到食更佳!
燒安格斯西冷牛扒伴香煎鴨肝
牛扒5成熟燒得剛好,食落軟熟有肉香🤤
煎鴨肝一樣香滑~正啊!
✨白酒 $88
係苦澀味較突出的白酒🥂
✨精選甜品拼盤 $138
貪佢一次過可以試到鮮果撻、馬卡龍、芝士蛋糕 & 焦糖脆脆
不過甜品很一般😂
一般到我覺得同係便利店買到嘅質素差唔多🙈
食唔到個高級感啊~
佢個芝工蛋糕過於軟熟,食落無層感。
馬卡龍係莓味&開心果味,食落入面個餡會痴牙嘅😂
鮮果撻已算最正常了🤪
希望餐廳之後會係甜品上作出改進~
佢地主菜好好食,值得再一次到訪/幫人慶祝都唔錯。
同埋餐廳環境都非常之ig able~
✨總結
人均消費💸:$1500/2人
味道:🌕🌕🌕🌕🌑
份量:🌕🌕🌕🌑🌑
服務:🌕🌕🌕🌕🌑
質素:🌕🌕🌕🌕🌑
🍴 Royal INN (尖沙咀)
📍尖沙咀彌敦道100號The ONE 1樓L121號舖
::::::::୨୧::::::::୨୧::::::::୨୧:::::::::୨୧:::::::::
#hkfoodie#eat#gathering
#food #foodphotography #foodblogger #foodstagram #instafood #hkfood #foodpics #photooftheday #foodie #foodlover#foodholiceatdiary #foodielife #尖沙咀美食
#尖沙咀慶生