2018-08-23 398 瀏覽
今日約左幾個朋友食飯, 大家都想食D輕食, 有人推介左咖啡弄. 對上一次食都已經1-2年前, 果陣食咖啡弄至少要排45分鐘隊, 今次去到, 發現原來訂位服務, 朋友話已經實行左好一段時間. 雖然我地7.15去到, 但可能落大雨關係, 冇乜人等位. 可是用餐時間只限1.5小時, 於是同朋友等齊人先入去.我地叫左鴨胸沙律, 一如以往既幾味道, 菜同青/紅/黃椒好爽脆, 夠新鮮, 鴨胸肉鹹香幾入味, 肉好實淨, 有少少咬唔開, 不過都OK! 另外叫左總匯三文治, 原本以為會好似茶餐廳公司三文治咁, 但比我想像中足料, 蛋, 火腿, 肉, 青瓜, 蕃茄, 要有既都有齊, 仲有少少沙律同粟米片(味道似係超市買倒既DORITOS)伴碟, 特別要讚下個蛋, 煎得又滑又鬆軟, 加埋個烘得脆脆既麵包一齊食, 一流! 身為甜品FANS, 特地叫左兩個waffle, 草莓冰淇淋鬆餅同埋葵瓜子芝麻冰淇淋鬆餅, 草莓雪糕OK, 雖然唔似有真草莓係裡面, 但味道OK, 旁邊既草莓伴碟大大粒, 微甜, 質地都實淨, 幾好, 窩夫熱辣辣, 外脆內軟, 加埋配料一齊食幾好味! 葵瓜子芝麻冰淇淋鬆餅, 有驚喜! 雪糕好有

我地叫左鴨胸沙律, 一如以往既幾味道, 菜同青/紅/黃椒好爽脆, 夠新鮮, 鴨胸肉鹹香幾入味, 肉好實淨, 有少少咬唔開, 不過都OK! 另外叫左總匯三文治, 原本以為會好似茶餐廳公司三文治咁, 但比我想像中足料, 蛋, 火腿, 肉, 青瓜, 蕃茄, 要有既都有齊, 仲有少少沙律同粟米片(味道似係超市買倒既DORITOS)伴碟, 特別要讚下個蛋, 煎得又滑又鬆軟, 加埋個烘得脆脆既麵包一齊食, 一流! 身為甜品FANS, 特地叫左兩個waffle, 草莓冰淇淋鬆餅同埋葵瓜子芝麻冰淇淋鬆餅, 草莓雪糕OK, 雖然唔似有真草莓係裡面, 但味道OK, 旁邊既草莓伴碟大大粒, 微甜, 質地都實淨, 幾好, 窩夫熱辣辣, 外脆內軟, 加埋配料一齊食幾好味! 葵瓜子芝麻冰淇淋鬆餅, 有驚喜! 雪糕好有芝麻味, 感覺好似芝麻糊, 而且唔太甜, 旁邊有一杯仔芝麻醬, 非常之香, 感覺似係有真芝麻係裡面, 有誠意! 另外有個黃色好似雪糕既物體, 一食之下先知原來唔係雪糕, 類似栗子溶, 食倒有少少夥粒, 似係新鮮製, 這個配搭幾有新意, 而且同平時食開蛋糕上既完全唔同層次, 好味, 加埋窩夫一齊食味道非常之夾, 好似吉士醬咁, 但絕對唔油膩, 推介! 另外因為最低消費, 每人叫左杯野飲, 我叫左熱既洋甘菊果茶, 茶冇乜特別, 係平時茶包沖出黎既味, 要讚既係佢生果分開上, 唔似部份餐廳會將生果放入個茶壺裡面, 焗到林晒, 沖出黎會有渣, 我食左佢D生果片, 幾脆口幾新鮮, 中意飲果茶既可以試下!

真係要一讚咖啡弄既質素同我1-2年前食既一樣, 幾好味又抵食, 想係尖沙咀搵倒呢個質素, 真係好難. 值得推介, 我一定會再黎!
總匯三文治
洋甘菊荔香茶