2005-10-17
16/10 7pm睇過有線介紹此店,親屬生日book左7pm一行7人到此食晚飯.我地叫左個6人餐$680,再加涼瓜炒旦,馬拉盞炒通菜,2隻大凍蟹$100(原價$68隻,老闆話計平d,$50隻)6人餐--餐前小食(花生,菜甫,咸酸菜)---一般!鹵水拼盤(豆腐,鵝腸,豬腸,鵝肉,旦)---每款味道都幾好,個人較喜歡豬腸同豆腐.蠔餅---夠乾身且吾太厚粉,蠔仔新鮮.翅湯蠔仔粥---其實吾覺系翅湯,同普通湯底差不多,勝在蠔仔鮮甜.雞湯煲仔翅---呢款必試!雖然翅吾系多,但味道濃郁,d豬手,雞腳都相當入味.鹽焗烏頭---推介,完全無泥味,肉質相當滑!凍蟹4隻---比起大果2隻,細呢d無咁鮮甜.炸花枝蟹丸---普通啦,出面都有得食.潮州大四喜(清心丸,薑樹,綠豆,花生及白果煲成既糖水)--幾得意!但味道一般,綠豆太硬,清心丸吾夠煙韌.涼瓜炒旦---推介,涼瓜一d都吾苦,炒旦頗滑.埋單$853,吾系貴!服務就無架啦,客人十分多,環境同一般大排檔小菜館差不多,但亦值得專誠入黎試試!呢度仲有好多款特別菜色,期待下次再黎!
6人餐--
餐前小食(花生,菜甫,咸酸菜)---一般!
蠔餅---夠乾身且吾太厚粉,蠔仔新鮮.
鹽焗烏頭---推介,完全無泥味,肉質相當滑!
凍蟹4隻---比起大果2隻,細呢d無咁鮮甜.
炸花枝蟹丸---普通啦,出面都有得食.
涼瓜炒旦---推介,涼瓜一d都吾苦,炒旦頗滑.