2019-02-06 2004 瀏覽
我平日都有初一十五食素既習慣,碰啱假日都會同阿婆過來食。而年尾多聚會,大家都食落好多油膩野,我就提議不如聚餐去哩間傳統齋舖啦。蜜汁叉燒哩個應該係舖頭既王牌,因為真係好好食,每次必點。上碟既時候熱辣辣,仲冒緊煙,D邊邊炸到脆脆,夾住欖角香味,仲有少少甜甜蜜味,推薦!青咖哩肥牛茄子煲青咖哩食落好似加左椰汁(我估)都幾香。當然比唔上泰式青咖哩惹味,亦都唔辣,但配飯都ok。生炒糯米飯表現普通,有少少鬆散,唔算綿。芋頭魚正常水平,不過不失藥膳牛肉煲藥膳味無論食同聞到都係好濃既,我就麻麻 不過都理解既,畢竟齋菜要落多d調味先出到味既。南瓜羹南瓜應該係打碎係羹入面椰汁撞奶原只椰青,好香好滑~整體來講,食物味道係幾好既,環境都乾淨同幾懷舊。但同行朋友比較少食素,佢地評價就一般,始終食開出面既野係比較濃味。我覺得係一間唔錯既素食店,值得試下既,性價比又唔錯。

蜜汁叉燒

青咖哩肥牛茄子煲

生炒糯米飯
表現普通,有少少鬆散,唔算綿。

芋頭魚
正常水平,不過不失

藥膳牛肉煲

南瓜羹
南瓜應該係打碎係羹入面

椰汁撞奶
原只椰青,好香好滑~

我覺得係一間唔錯既素食店,值得試下既,性價比又唔錯。
  • 蜜汁叉燒