2019-01-05
今日去完朋友屋企玩,咁岩係上水,就決定一齊食埋個晚餐。經過彩園廣場,行下行下見到間好特別既台灣餐廳「九份·十分」,睇下menu見幾岩食就決定試一試!入到去職員好有禮貌咁帶位,見呢排天氣凍又準備暖水比客人,真係好窩心!餐廳裝修都幾特別,配合返台灣既特色,有好多名信片既裝飾掛牆,而且座位都幾舒服!Menu都有好多選擇,我地叫左個半筋半肉牛肉麵,牛肉麵有得揀粗/幼,我地揀左粗麵。湯底都幾濃,有少少辣,牛肉份量都幾多,幾抵食!鹽酥雞都係必食的,餐廳預備左8重口味既調味粉係到比你自己落,任由你選擇!鹽酥雞新鮮炸起,好脆口,而我自己就鐘意芝士口味,絕配!哈哈!之後仲叫左個蚵仔泡飯,蚵仔好新鮮好肥美,一啲腥味都冇,除左蚵仔仲有蜆係入面,湯好鮮甜,難怪差不多每一枱食客都有叫!值得一試!最後緊係唔少得甜品,叫左個士多啤梨窩夫,由於係即叫即製,所以可能要等耐少少!嘩,一上枱,比佢個貌相吸引住,睇得出好比心機整,窩夫熱辣辣好脆口,配埋士多啤梨味雪糕同士多啤梨,簡直有冰火既感覺😂今餐食得好開心,值得再試!
Menu都有好多選擇,
今餐食得好開心,值得再試!