2010-03-23
星期六同班大朋友&小朋友黎食個tea buffet, 本來想訂BP既但full咗, 見呢間價錢平平地就試吓啦, 講真$90+10%佢唔難食我都ok架~咁我地4個大人1個小朋友+1個BB, 安排坐入面係近窗既圓枱, 望正科學館 & 菠蘿飽, ok靜同幾光猛, 感覺幾舒服而且方便放BB車, 唔會阻倒人, 可以安心攞野食喇~唔…生果, 冷盤, 湯, 粥, 熱盤 & 甜品加埋大約都有三十幾款左右, 雖然無魚生同壽司咁, 款式但唔算好多, 伍以tea黎講, 算ok既生果 ~ 哈密瓜, 密瓜同西瓜(西瓜勁好食....超甜!!!)冷盤 ~ 沙律 (菜, 生果, 粟米), 三文治(芝腿, 旦沙律, 煙三文魚), 煙火腿, 卥水豆腐....( 蛋沙律 & 煙三文三文治幾好味既!)湯 ~ 忌廉湯 (普通~)飲品 ~ 橙汁 & 蘋果汁同一般茶啡 (有檸檬自加)熱盤 ~ 西多士, 薯餅, 時菜, 炒麵, 煎腸炒,牛肉燒賣, 蘋果酥, 咖哩魚旦豬皮魷魚, 菜肉包, 雞翼, 白粥…後加既有 ~ 煎蘿蔔糕, 咖哩角(薯餅已經淋咗唔脆身, 咖哩魚旦無味, 煎腸炒同牛肉燒賣ok, 雞翼有少少辣幾野味, 蘋果酥有粒粒蘋果
湯 ~ 忌廉湯 (普通~)
飲品 ~ 橙汁 & 蘋果汁同一般茶啡 (有檸檬自加)
後加既有 ~ 煎蘿蔔糕, 咖哩角
(薯餅已經淋咗唔脆身, 咖哩魚旦無味, 煎腸炒同牛肉燒賣ok, 雞翼有少少辣幾野味, 蘋果酥有粒粒蘋果肉~正!)
甜品 ~芒果布丁, 啫喱, 桂花糕, 蘋果批, 士多啤梨Mousse Cake, 南瓜布甸, 曲奇餅, 麵包布丁, 豆腐花, 牛角包, 涼粉, 楊枝金露, 牛奶公司杯裝雪糕(雲呢拿 & 豆腐), 班戟(自加鮮果 & 醬)
後加 ~ 芝士蛋糕 (芝士味唔夠!)
(曲奇餅好脆, 豆腐花~滑 ~ 正!!), 個friend張雪糕加蘋果酥佢話好正, 仲食咗兩份~
(班戟唔錯, 即做既)
(楊枝金露好花奶, 你可以話佢滑既, 南瓜布甸無味)
服務 ~ 唔錯, 自動比BB椅我地, 唔洗嗌, 好nice, 有禮貌,
食物ok, 服務唔錯, 價錢優惠, 可以比你任hea兩個鐘, 去邊度搵~