2008-05-14
今日同女朋友行街,老佛爺特然話想食壽司記得之前係呢度見過呢間的食評唔錯就上來試下(貪環境清靜~因為本人就至憎排餐死) 果然我地8點來到都唔使排隊間店大約7~8成人到都唔算太嘈傾偈一流,就服務方面來講都算唔錯..最值的講的就係侍應好好禮貌同埋會好主動幫我地加茶,唔似一般的食肆咁要我不停舉手叫加茶破壞曬傾偈的氣芬 而食物方面我地就試左佢地推介的活帆立貝刺身(好鮮甜)...鵝肝壽司(食完之後成個口都充滿香味正).....雞泡魚乾...大拖羅刺身..三文魚腩刺身....響螺刺身..銀雪西京燒(店員話呢個菜色係日本老師傅秘方調製果然無界紹錯!!)...三文魚頭鍋..同埋栗米湯....食完以上食物以經飽到上心口..點知老佛爺又要食埋雪糕咁我地又試左柚子雪糕(入面有粒粒柚皮)同埋南瓜雪糕(好香南瓜味又唔太甜)....因為今次得兩個人的關係有好多想食的野都點唔到下次一定約埋成班fd來再食過!!!