2008-07-07 20 瀏覽
睇左以下幾篇食評,真替這餐廳不值,我想大家有點誤會...........這間餐廳是走中高價路線,主打鐵板燒,客人定位是附近公司之老闆請客及外國遊客(鬼佬,因屢獲外國雜誌好評),所以價錢一點都不便宜,但論環境裝修,比其他此類型餐廳更寬敝舒適,服務態度都禮貌週到,仲有靚女廚師表演;食物方面除左鐵板燒外,刺身亦十分新鮮,只是種類不算太多。由開業至今我光顧了多次,只有一次是晚餐,原因是貴(連酒要每人$1200),但鐵板燒午餐卻低食得多,因個餐都幾豐富(如细食朋友可三人叫二個餐食,每人約$200 );定食午餐比較出色是魚生飯及烏冬,其他的都算合格,不過就唔多抵食,記住大部份午餐是不含餐飮的!總好過去尖東果間松板屋食,又舊又迫又熱又冇服務!鐵板燒午餐有:自助任食salad bar (雖然得4、5樣但勝在新鮮,記得試日式salad dressing ),海鮮,薄焼牛肉蒜片或牛柳,炒雜菜(絕不油膩),炒飯(本人比較喜歡食炒油麵),還有甜品(最正焦糖燉蛋滑而不太甜), 放心以一個男士胃口都可以食得很飽。夜晚都有鐵板燒套餐,不過就要$500-$1000 一位,以食物質素+環境裝修而論鐵板燒午餐值得一試!