Coolman25
值得一試(部份食品)
Coolman25
2015-06-09
5K 瀏覽
關注
因為有Super Monday優惠所以特意去試食
一去到環境唔錯,但係唔靜,去的都是外國人多。
我們一行六人gathering,叫的所有食物都是share食的。
先有麵包(是免費的)
呢一籃麵包真係超正,有四至五種嘅麵包,最正果樣係佢自製嘅醬料。完全係食到唔停得口唔停得手。
佢亦都有一個送嘅小食,係由芝士雞蛋再加蘑菇造成嘅,佢都幾好食。最吸引嘅係佢嘅香味同埋入口之後嘅蘑菇味好濃郁。
之後我哋嗌咗Parma Ham Pizza, Rib Eye Steak, Lamb Chop, Lobster Linguine, 2x side dishes ( Sautéed Spinach & Fungi Misti).

Parma Ham Pizza
一般嘅Pizza口味囉,唔覺得佢有咩特別分分鐘Pizza Express 仲好過佢

Rib Eye Steak (medium)
你個牛扒非常之正煮得啱啱好。真正做到半生熟而且出面燒得好有炭烤味。伴碟有Parmesan 芝士Rocket菜,意大利醋. 呢個意大利醋更能帶出肉嘅香味。做得非常好。淨係識呢個都值回票價。
原價$320有Super Monday買一送一抵到爛。
就算正價我都會專登去食返呢一個牛扒。

Lamb Chop (medium) $318
佢都算好大塊,而且佢有四件嘅。佢嘅觀點做得唔錯,有蛋漿做嘅醬料有炸過嘅薯蓉同埋artichoke .佢有美味嘅蘇媚但係唔會過多,通常食羊扒側邊會有一好長的肥羔,但佢就切走咗。鍾意食嘅朋友可能會覺得失望,但係好似我呢啲要睇住食的又覺得非常之好,起碼成舊肉可以食晒唔使切走其他部份。

Lobster Linguini
呢個龍蝦扁意粉真係極度失望,佢嘅龍蝦細隻度我唔知個係唔係上錯菜。我明白佢將一隻龍蝦切細佢擺入去黎做,但係佢真係切得好細粒下囉而且嗰碟意粉完全冇海鮮嘅鮮味,龍蝦本身啲肉都好梅下,一啲都唔新鮮。然後裏面仲要有殼,升跌嘅質素仲差過去Pizza Hut食。

Side Dishes $78 e.a
叫咗兩個side dish一個係菠菜一個係蘑菇兩個嘅份量都足夠。不過唔知原來本身main dish裏頭已經有足夠嘅配菜如果唔係可以慳返啲錢叫多一啲唔同嘅嘢食。

甜品
Gelato & Pear Crumble
老實講個甜品就真係麻麻地無論係雪糕定係個Pear Crumble. 論雪糕佢冇意大利雪糕嗰種甜同埋滑,sorbet 的味道亦唔夠濃。
所以我寧願去第度食甜品

講真你話佢差佢又唔係不過你真係叫極都無人理你呢個先係最慘囉。

值得推介的是牛扒,羊扒和麵包籃。
建議唔好食咁多其他嘅嘢淨係識佢嘅主菜就已經可以了。

有四至五種唔同類型的麵包
有四至五種唔同類型的麵包
Parma Ham Pizza
It's a good portion for side dish
Covered with large pieces of Parmesan cheese, rocket leaves and vinegar.
With an egg sauce plus funny crispy potato mesh and artichoke
You have to redefine Lobster or there are just tiny mini size Lobster that I didn't know.
Lychee (best) , Hazelnut (tasteless) & Vanilla.
Pear Crumble
Pear Crumble
麵包籃
Funghi Misti
Rib Eye Steak (medium)
Lamb Chop