餐廳: 泰金鍋
資訊:

2022-06-29 40 瀏覽
相信我下次一定會再嚟💖好啦今日我要為大家介紹嘅就係位於旺角創興廣場嘅新火鍋店「泰金鍋」🙆🏻‍♀️呢間餐廳嘢食種類繁多啱晒我哋呢啲有選擇困難症嘅朋友們‼️⭐️首先我要喺呢度推介大家一定一定一定要叫鴛鴦湯底!感覺上好似大兜啲。湯底方面我同我男朋友就叫咗馬來娘惹叻沙鍋 +青檸椰奶雞湯鍋。呢兩個湯底都幾特別,一款就辣辣香香,一款就清清甜甜好開胃㗎。😍除此之外呢度嘅肉類都種類繁多我自己認為呢個白豚肉都幾好食㗎。因為本身我自己唔係咁鍾意食豬肉覺得佢好鞋口🙈但好彩呢度嘅豬肉設成薄片好快就淥熟之餘仲要係肉質好嫩口識落一啲都唔會話好鞋㗎😝另外仲有其他小食都係好吸引我嘅,最吸引我嘅甜品當然就係椰汁糕同埋榴槤炸彈啊🙈我男朋友唔鍾意食榴槤炸彈㗎,不過呢度有我都逼佢試咗一舊,佢竟然話臭得來真係好好食🤣
相信我下次一定會再嚟💖