2022-10-01
📍日本野 (銅鑼灣廣場) (銅鑼灣)銅鑼灣駱克道463-483號銅鑼灣廣場2期6樓今日朋友同我講帶我去食日本野,一去到我門口,估唔到間餐廳真係叫「日本野」喎,幾搞笑😂 今次去既時間比較早,店員比咗張卡位比我地坐,卡位好闊,燈光好柔和好舒服。🥰🥰餐廳食物選擇都好多,有壽司刺身,串燒鍋物,石板燒牛,日式丼飯等等。😍😍咁我地見到佢個霜降牛小排咁靚仔,忍唔住就叫咗一份。☺️☺️職員好細心,預先已經上定石板比我地預熱咗個石板先,預好時間再牛小排。牛小排份量好多,一個人食好滿足呀!質量方面都唔錯,肥瘦均勻,放上石板每邊略略煎佢三十秒就已足經食得。燒緊既時候牛既油脂好香,未食已經流晒口水。🤤🤤牛小排牛味香,油脂豐富,非常唔錯,配上牛肉汁同鹽,味道非常搭。晚餐加28蚊可以加配一份芝士年糕,炸到好香脆,可以過下口癮!😍😍另一樣我地叫咗自選刺身丼飯,客人可以自選四款刺身,亦都可以加錢升級食材架。咁我地就叫咗三文魚,油甘魚,甜蝦同加錢叫咗活赤貝。刺身都好新鮮,尤其係活赤貝同甜蝦,鮮甜飽滿。整體好唔錯,絕對值得回頭再食過架!🥰🥰#日本野 #日本餐廳 #日式刺身 #旺角 #石燒牛#大阪燒 #芝士煎餃子 #極上七品刺
銅鑼灣駱克道463-483號銅鑼灣廣場2期6樓
#日本野 #日本餐廳 #日式刺身 #旺角 #石燒牛#大阪燒 #芝士煎餃子 #極上七品刺身 #水信玄餅