2021-08-17 79 瀏覽
今日同朋友黎左元朗形點呢間東南亞菜 chili lime , 入到去氣氛又幾好,環境好大好華麗,三個人一路食一路傾計,忍唔住都叫左好多野食3 點後仲有 tea set , 不過想試唔多既泰國菜,所以最後都係散叫食。好多東南亞式既擺設同壁畫,環境好舒服。蟹肉魚肚羹,又幾好飲,魚肚份量好多,三個人分住飲都岩岩好。烤羊里脊肉,賣相已經好靚,羊肉一啲都唔騷好易入口,燒得剛剛好,點埋薄荷醬真係一流原隻炭燒魷魚,真係好大隻抵食。炭燒豬頸肉,次次食泰國菜都必食,又真係幾好味,肉味又夠香,同朋友都大讚佢既豬頸肉,必試芝士烤餅,好大塊好飽肚,烤得好香口好好味,又夠鬆軟。食泰國菜點少得芒果糯米飯,有三味三色糯米飯,賣相吸腳得黎亦都好甜好煙韌。芒果好新鮮,一啲都唔酸。再黎多個甜品,越式炸香蕉,外面有層脆皮包住香蕉,外脆內軟,點埋蜜糖超甜夠 juicy待應好有禮貌,想改單都即卡幫我地改,上菜都上得好快下整體黎講都真係幾出色,值得一推

好多東南亞式既擺設同壁畫,環境好舒服。

蟹肉魚肚羹,又幾好飲,魚肚份量好多,三個人分住飲都岩岩好。

原隻炭燒魷魚,真係好大隻抵食。

芝士烤餅,好大塊好飽肚,烤得好香口好好味,又夠鬆軟。

待應好有禮貌,想改單都即卡幫我地改,上菜都上得好快下
整體黎講都真係幾出色,值得一推