2018-12-30
天氣又凍返啊!最好梗係打邊爐啦,周圍問下人去邊間好,朋友就介紹咗我哋去旺角新南苑食雞煲海鮮打邊爐!原來都好方便喎!喺地鐵站行過去1分鐘都唔使!好抵呀原來係任飲任食㗎!首先因為有一個小朋友所以雞煲我哋要咗小辣,雖然唔係太辣,但係嗰種麻麻哋嘅感覺令到你嘴唇有少少麻痹!啲雞又香又滑,滋味無窮,有專人幫你炒, OK關爐開蓋食得😂食完雞煲,原來仲可以揀湯底打邊爐唔使用返嗰個比較油既雞煲底真係好細心喎!我哋揀咗蟹煲,雖然隻蟹唔係好大隻但係勁鮮甜!主角出場啦,好離譜呀!😱一大盤咁大嘅海鮮,有龍蝦,有鮑魚有生蠔有蝦,仲有好大隻嘅聖子王,真係不得了呀!海鮮又夠新鮮又大隻絕對係靚貨,食完都飽咗九成啦!龍蝦又新鮮又彈牙!手切牛肉夠鮮味,但係唔係任食嘅,好似一嚟到就俾咗兩碟我哋!小籠包原來可以打邊爐㗎!裏面有豐富嘅湯汁!雲吞餃子和丸類都好好食唔夠飽之後仲可以有個list俾你任叫,龍躉片同埋蝦都係任叫任食!雪櫃飲品任飲大人細路都咁開心!最後仲有飯後甜品送呢餐真係好抵好抵,邊有咁抵嘅任飲任食海鮮火鍋㗎!一定要再嚟
好抵呀原來係任飲任食㗎!
我哋揀咗蟹煲,雖然隻蟹唔係好大隻但係勁鮮甜!
海鮮又夠新鮮又大隻絕對係靚貨,食完都飽咗九成啦!
龍蝦又新鮮又彈牙!
手切牛肉夠鮮味,但係唔係任食嘅,好似一嚟到就俾咗兩碟我哋!
小籠包原來可以打邊爐㗎!裏面有豐富嘅湯汁!
雲吞餃子和丸類都好好食
雪櫃飲品任飲大人細路都咁開心!
最後仲有飯後甜品送
呢餐真係好抵好抵,邊有咁抵嘅任飲任食海鮮火鍋㗎!一定要再嚟