2003-06-28
今日去到呢間鋪頭食tea,個好似主任咁款既waiter真係激到我慶,我都唔知佢點做帶位既!首先,我一入去就問佢仲有無tea,佢話俾做埋我呢個tea order,然後呢??間鋪個陣根本一個客都無,佢就係都唔俾卡位我坐,係都要塞我坐係路中心,仲要係o係張6人檯分左張單人檯俾我坐!!!!!!最慶既就係跟住又有個人係一個人黎既,但係個waiter居然一俾俾左個卡位?!!有冇搞錯呀!!我著得雖然casual d,雖則o個個人唔係食tea叫小菜姐(我去個陣5-6點到,岩岩轉dinner),都唔駛咁呀!!!最離譜既就係,我臨食完既時候,個死人waiter居然帶左3個人坐係我隔離分出黎既4人檯,大佬咁同搭檯有乜分別呀!!我望勻成間餐廳,根本得一兩檯客,d卡位檯仲要有成5-6張,點解係都要我地搭檯呢!!?!?!?!?!?最衰我岩岩食完咁滯又無理由要換檯,我都唔知點鬧佢好!!佢咁樣算咩意思先,話就話得我一個食tea姐,都唔駛白鴿眼到咁要我坐得咁唔舒服呀!!!你咁樣就一早同我講無得叫tea咪算lor!!咁整人地以後都唔黎啦,今時今日咁既服務態度點得ga!!我以後都唔會再去!係都去times square個間
我以後都唔會再去!係都去times square個間再試過算數!